Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Twee dagen na terugkomst van het trainingskamp in Portugal moesten twee junioren van Team 4 Mijl zich alweer melden voor hun clubs voor de A junioren competitie in Assen; Martin Lunenborg en Pascal Remminga.

Beiden mannen kozen voor een kortere afstand dan hun hoofdafstand, dit voor de snelheid en om zichzelf niet te zwaar te belasten na een pittige trainingsstage. Martin Lunenborg startte op de 800meter. Martin koos een bekeken strategie en kwam langzaam naar voren opzetten in het veld. Met nog 200 meter te gaan liep alleen Menno Hunneman nog voor hem, die erg hard was gestart. Martin leek te gaan winnen, maar viel zelf ook net iets te vroeg stil. Met 2.01.14 bleef hij net boven zijn pr. Maar met deze goede start zijn persoonlijke records een kwestie van tijd.
Pascal Remminga dacht `een goede start is het halve werk´. Op de 100 meter liep hij meteen een zeer sterke 11.47 en scherpte daarmee zijn pr flink aan. Krap een half uur later gaf Pascal zijn 100 meter en het trainingskamp een goed vervolg. Op de 400 meter ging hij ontspannen en snel van start en kwam met uitkomen van de bocht als eerste te liggen richting laatste rechte eind. Deze positie gaf hij niet meer weg en wist met een 50.28 zijn persoonlijke record te verpulveren. `Dit geeft me veel vertrouwen voor komende wedstrijden`aldus Pascal gretig.