Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Arena Games Hilversum
Het nationale baancircuit streek afgelopen zondag neer in Hilversum voor de Klaverblad Arena Games. Team 4 Mijl was vertegenwoordigd op de 400m.

Mannen
Victor Bouwman en Pascal Remminga kwamen allebei aan de start met het doel een 49-er te lopen. Beide mannen slaagden hier in; Victor ging bewust behouden van start op de eerste 200m en trok erg goed door richting de laatste 100m, daar bezat hij net niet de kracht om de serie te winnen maar werd tweede in een nette 49.74. “Ik had gehoopt een 49.3 te noteren maar het doel is gehaald. Een prima prikkel richting het NK” aldus de Victor.
Pascal zat in de snelste serie en wilde zijn tijd van vorige uit Ede verbeteren door onder de 50sec te duiken. Helaas viel Pascal een beetje stil het laatste stuk, maar ook hij wist met 49.97 een seizoensbeste te noteren.
Wilfred van Holst liep ook een 400m maar moest daarna nog een aantal meter door. Hij had de opdracht om de 800m te hazen. Dit deed hij uitstekend volgens de opdracht; een Deen wilde in 52.00sec openen. Na iets meer dan 500m hield Wilfred het voor gezien met de Deen in zijn rug. Helaas bleken de inspanningen van Wilfred tevergeefs want de Deen moest het stevige openingstempo bekopen met een struikelpartij vlak voor de streep.

Vrouwen
Marieke van der Zee en Danaïd Prinsen liepen beide een 400m in dezelfde serie. Danaïd opende haar race goed en kwam als eerste de laatste bocht uit, daar bleek dat ze toch niet zo goed was als een week eerder. Ondanks een iets mindere laatste 100m wist ze haar serie wel te winnen in een keurige 56.34. Marieke, die de dag er voor nog een 400mH in Oordegem liep, volgde goed in het spoor van Danaïd en liep een erg sterke laatste 100m. Dit resulteerde in een derde plaats en bovendien een PR van 57.21. “Ondanks mijn PR heb ik een dubbel gevoel, ik kwam hier voor een 56-er en ik weet dat het er in zit. Helaas waaide het net iets te hard op het eerste stuk” aldus Marieke, bij wie toch vooral tevredenheid heerste.

Coevorder Grachtenloop
In het warme Coevorden wist Olfert Molenhuis de overwinning op de 10 kilometer op te eisen in 31 minuten en 3 seconden. Kevin Lek liep de 5 kilometer en werd hier 3e in 16.42. Ondanks het warme weer gaf hij aan dat hij lekker had gelopen.