Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Europacup
Dublin was dit jaar het toneel van de Europacup 1st league waarin Nederland op jacht ging naar promotie tot de Super League waarin de beste 12 landen strijden voor de Europese titel. Hierin was Thijmen Kupers afgevaardigd op de 800m voor Nederland.

Na pas 1 wedstrijd te hebben gelopen kreeg Thijmen een uitnodiging van de atletiekunie voor het Nederlandse team. Op de 800m stond een sterk veld met zes sub 1.48 lopers. Thijmen verteld: “Vooraf was ik toch behoorlijk zenuwachtig, omdat dit pas mijn tweede wedstrijd is. Ik ga voor een goede positie en tijd is ondergeschikt.” Zo gezegd zo gedaan en na een eerste ronde met veel duw en trekwerk liep Thijmen op de tweede stek. Met nog 260 meter te gaan trok Thijmen de sprint aan en viel met nog 50 meter te gaan stil. Uiteindelijk finishte Thijmen als 5e en sleepte hiermee 8 punten voor Nederland binnen. “Ik ben opzich tevreden dat ik tussen de 1.46/1.47 lopers me weet te handhaven, maar de laatste 50m merk ik nog wel dat ik nog niet mijn oude niveau helemaal terug heb. Nog 3 weken en dan moet ik het laten zien op het EK<23 en tot die tijd proberen we nog wat beter te worden.”

Met het Nederlandse team wordt uiteindelijk de derde plaats bereikt en wordt promotie naar de Super League afgedwongen.

Baanwedstrijden
Op zondag liep Pascal Remminga de 400m specialist een 100m en een 200m. Hij opende de dag met een 100m in 11.39 met 2.6 meewind. Pascal verteld: “De reactie op het startschot was goed, maar de eerste 40m waren toch niet optimaal.” Na de 100m draaide wind wat. Op de 200m stond het eerste stuk de wind van voren en finishte Pascal uiteindelijk in een tijd van 23.06. “Dit moet echt nog beter”, aldus Pascal

In het Duitse plaatsje Delmenhorst liep Marieke van der Zee een 400m horden. Op horde 2 en 8 moest Marieke een paar korte tussenstappen maken waardoor ze uit haar ritme raakte. Desondanks wist ze toch de winst naar Nederland mee te nemen in 64.31.

Wegwedstrijden
Vorige week liep Stefanie Bouma de 8 van Drachten. Vooraf werd er een felle strijd beloofd vanuit de pers tussen Mariska Kramer en Stefanie, maar helaas kon Stefanie haar favorieten rol niet waarmaken. Vanaf het begin liep Stefanie haar eigen race. “Sinds de marathon gaat het lopen op snelheid nog steeds wat moeizaam. Vooraf heb ik een doel van 3.30 per kilometer gesteld en dit is ruimschoots gelukt. Jammer dat ik daarmee niet als eerste over de finish kom, maar een goede tweede plek is het zeker.”

Joris Kampen liep afgelopen zondag in Kropswolde voor het Unive loopcircuit een 10km. Joris liep deze 10km als training, maar door de grote concurrentie en het zware parcours werd het toch een pittige race. Tot op de streep moest Joris scherp blijven om de tweede plaats vast te blijven houden. Helemaal tevreden was Joris niet met de eindtijd van 34.20, dus binnenkort zal hij de trainingsarbeid weer opvoeren om weer op het juiste niveau te komen.

Op de racebaan in Assen ging Kevin Lek vol gas tijdens de TT run. Op het asfalt liep Kevin naar een eindtijd van 14.53 achter Adriaan Fransen die 2 rondes moesten volbrengen. Na de finish van Kevin ging Adriaan zijn tweede ronde in. Adriaan finishte als eerste over de 8.9km in een eindtijd van 29.12 en laat hiermee zien terug te zijn van zijn blessure.