Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een succesvolle aftrap van het indoorseizoen in Gent, vormde de indoorhal in Dortmund afgelopen zondag het decor voor een aantal mooie strijdtaferelen op diverse afstanden. Daar waar een aantal kersverse Team 4 Mijl atleten gebrand waren op het aanscherpen van PR”s, stond deze wedstrijd voor Danaid Prinsen na een periode van blessureleed in het teken van haar rentree.

Dortmund
Danaid Prinsen werd afgelopen jaar door een hardnekkige voetblessure getergd en mocht zondag na lange periode van afwezigheid eindelijk testen hoe zij ervoor stond. Enigszins onwennig en met een flinke dosis zenuwen stond zij allereerst aan de start van de 800 meter. Door gebrek aan concurrentie bleek al snel dat de atlete het alleen moest uitvechten. Solo liep zij naar 2.18.93, een tijd die Prinsen allerminst tevreden stemde. Niet veel later kwam de atlete echter opnieuw in actie. Op de 400 meter wist Prinsen haar teleurstelling in vechtlust om te zetten. Na een sterke start kon de atlete goed doortrekken en wist ze te finishen in een tijd van 56.62. Dit sterke 400 meter optreden leverde niet alleen een mooi nieuw indoor PR op, het bevestigt tevens dat Prinsen op de weg terug is.
Ook Mike Meijer kwam in actie op de 800 meter. Mike besloot behouden te starten en de eerste 700 meter te volgen. In een nauw duel wist hij in de laatste meters de seriewinst op zijn naam te schrijven. Hoewel een eindtijd van 2.02 de kersverse Team 4 Mijl atleet ietwat tegenviel, was hij wel tevreden over zijn tactische spel.

Dominique Veninga kwam maar liefst twee maal in actie. Zij ging allereerst van start op de 60 meter. Een goede start resulteerde in een mooie tijd van 8.29. Na slechts twee uur herstel kwam de atlete vervolgens in actie op de 400 meter. Dominique liep een zeer sterke eerste 200, waarna ze het naar eigen zeggen behoorlijk zwaar kreeg: Tussen de 250-300 meter begon ik mijn benen te voelen de laatste 50 werd het echt moeilijk. Veninga kwam uit op een tijd van 60.61 en was daarmee niet bijster tevreden.

Ook voormalig meerkampster Henderyke Wonink mocht zich in Dortmund twee maal bewijzen. Op de 60 meter liep de atlete naar een mooi PR van 8,14. Het was een sterk optreden waar naar eigen zeggen nog veel meer in had gezeten. Op de 200 meter kwam de atlete tot een tijd van 26,46. Enigszins teleurgesteld over haar tweede race sprak de atlete na afloop: Deze tijd kan absoluut aangescherpt worden.

NK cross
Rob ter Burg was de enige Team 4 Mijl atleet die dit weekend in actie kwam tijdens de zware Abdijcross in Kerkrade. Hoewel hij in aanloop naar het NK cross gebrand was op het behalen van een top 10 positie, was de atleet door een hardnekkige heupblessure genoodzaakt zijn verwachtingen bij te stellen. Rob startte behouden op een twintigste plek, waarna hij gedurende de wedstrijd langzaam wat kon opschuiven. Ter Burg wist uiteindelijk te finishen als 18de Nederlander. Na een week de trainingen weer opgepakt te hebben geen slecht resultaat, maar wel balen dat de voorbereiding niet als gepland verliep.

Bosloop Heerde
Edwin Slijkhuis kwam zaterdag in actie bij 10 km bosloop in Heerde. In een tijd van 33.34 viel de Team 4 Mijl atleet net buiten het podium. Nog niet helemaal hersteld van de zware halve marathon in Egmond sprak de atleet na afloop relativerend: Gelukkig was het een trainingswedstrijdje, want ik had mezelf qua eindtijd zeker beter verwacht.