Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

SOEST – Het natuurgebied de Soester Duinen is jaarlijks het strijdtoneel voor vele atleten. Zij proberen allen om op oudjaarsdag het jaar knallend af te sluiten. De Sylvestercross staat bekend om zijn lange stroken met mul zand. Namens Team 4 Mijl bonden Niek Blikslager, Rob ter Burg, Wessel van Veenen, Jelmer Lenstra en Ruard Smeenge de spikes aan de voeten.

Niek Blikslager mocht zich opmaken voor de lange cross over 10.4 km. Niek wist zich goed te positioneren in het veld en snelde uiteindelijk naar een tijd van 37.06. Dit resultaat betekende een 17e plek overall in een mooi internationaal veld. Waar hij bij de Warandeloop nog moeite had om mentaal diep te gaan, lukte hem dat dit keer wel: “Dit keer was ik mentaal wel sterk genoeg om op tijd te versnellen en maximaal te gaan. Een mooie afsluiter van 2015.”

Rob ter Burg, Wessel van Veenen en Jelmer Lenstra stonden aan de start van de sprintcross. Rob passeerde als eerste van dit drietal de finishlijn op een 26ste positie in een tijd van 11.27. “Na een snelle start heb ik gelijk mijn eigen tempo gezocht. In de tweede ronde heb ik geprobeerd zoveel mogelijk plaatsen terug te pakken. Dit lukte heel aardig. Desondanks hoopte ik dat ik wat verder voorin geëindigd zou zijn.” 14 seconden na Rob passeerde ook Wessel de eindstreep. “Ik zat na het eerste rondje nog vlak achter Rob, maar moest hem vervolgens laten lopen omdat ik wat minder inhoud had.” Hij toonde zich tevreden met een 40e plek in het veld: “Een mooi einde van een goed loopjaar.” Na 12 minuten en 21 seconden was ook Jelmer gefinisht. Na een goede start had Jelmer moeite om het tempo vast te blijven houden: “Met name de zandstukken waren erg zwaar.”

Daarnaast stond Ruard Smeenge ook nog aan de start. De junioren A moesten over 3 ronden een afstand van 6000 meter overbruggen. Hij finishte in een tijd van 22.32 op een 11e positie.

Linz, Oostenrijk

Niet alleen in Soest maar ook in het Oostenrijkse Linz vond een Sylvesterloop plaats. Hier stond Marcella Herzog aan de start van de Silvesterlauf Linz. Tijdens deze 6 km stadsloop door het mooie centrum van deze Oostenrijkse stad gelegen aan de Donau had Marcella weinig tegenstand bij de vrouwen. Desondanks kon ze gedurende de wedstrijd mooi optrekken met een groepje Oostenrijkse mannen. Ze finishte uiteindelijk zonder bedreiging op een eerste plek in een tijd van 19.44.