Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vrijdagavond 8 mei stond voor een aantal atleten in het teken van de eerste trackmeeting in Utrecht. Freek Lier, Jaap Gerben Vellinga, Joshua Koning en Lynn van der Schaaf representeerden Team 4 Mijl op deze avond. Met een temperatuur van 18 graden Celsius en nagenoeg geen wind waren het de perfecte omstandigheden om een goede tijd neer te zetten.

Lynn mocht het spits afbijten en ging van start op de 800 meter. Dinsdag op de training had ze ambities om haar persoonlijk record aan te vallen en onder de grens van 2:20.00 te duiken.
Na een goede race kwam ze uiteindelijk tot een tijd van 2:26.61. Misschien niet waar ze op gehoopt had, maar ze had het maximale eruit gehaald en kon daarmee niet anders dan tevreden zijn.

De mannen van Team 4 Mijl gingen de strijd met elkaar aan op de 1500 meter.
Een aanbieding van teamsponsor Primavera Reizen zorgde ervoor dat Jaap Gerben en Joshua zich een weekend optimaal konden voorbereiden. Met dank aan de sponsor konden zij een weekend gratis naar Monte Gordo in Portugal om daar met de rest van het team te kunnen trainen.
De twee kameraden uit Zuidwest Friesland besloten om op een schema van 62 seconden per rondje (400 meter) weg te gaan om zo onder de 4-minutengrens te kunnen duiken. Freek zou achter de twee mannen aan gaan.
Het plan pakte goed uit en Freek wist met een sterke laatste 400 meter als eerste man van Team 4 Mijl te finishen in een tijd van 3:57.14. Dit betekent een nieuw persoonlijk record voor Freek en een derde plaats in het totaal klassement achter Casper van der Putten (Eindhoven) en Frank Futselaar (Zevenaar).
Jaap Gerben liep constant door en finishte als vijfde in een nieuwe persoonlijke recordtijd van 3:59.14. “Het is lang geleden dat ik een goede 1500 meter heb gelopen en ik vond het moeilijk om te bepalen wanneer ik de versnelling moest plaatsen. Uiteindelijk kwam ik nog redelijk fris over de finish”, aldus Jaap Gerben.
Joshua Koning liep voor het eerst in zijn leven de 1500 meter en ging op een ambiteus schema van start. Toch kon Joshua een redelijk constant tempo aanhouden en kwam als zevende in een keurige tijd van 4:02.43 over de streep. Joshua: “Nadat Jaap Gerben me voorbij kwam bleef ik constant enkele meters achter hem lopen, maar ook ik vond het moeilijk om te bepalen op welk moment ik de beslissende versnelling moest plaatsen.”

Volgende week lopen deze vier atleten de 800 meter in Hoorn op de Recordwedstrijden. De Portugal-gangers, die weer veilig in Nederland zijn aangekomen, zullen hier ook hun eerste serieuze wedstrijd lopen.