Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vrijwilligersavond:
Om dank uit te spreken richting alle vrijwilligers die de 4 mijl elk jaar weer mogelijk maken had de organisatie alle vrijwilligers op vrijdagavond 30 November uitgenodigd voor een hapje en een drankje in Huize Maas. De avond stond tevens in het teken van de bekendmaking van de bedragen voor de doelen die de 4 Mijl ondersteunt. Het geweldige bedrag van 93.076,- euro kwam ten goede aan de Mytylschool in Haren en er was maar liefst 23.418,- bijeen gebracht ter ondersteuning van Team 4 Mijl! Eddy Kiemel ontving de cheque uit handen van Grietje Pasma.

Daags nadat ook de atleten een aantal voorzichtige pasjes op de dansvloer hadden gewaagd tijdens de vrijwilligersavond was het op zaterdagochtend gewoon weer tijd voor een traditionele training in het stadspark of een wedstrijd in de regio. Zo werd er gelopen in Nijeveen en op het landgoed Nienoord in Leek.

Nijeveen – Henk Bijker Bovenboerloop:
Joris Kampen en Stefanie Bouma liepen in Nijeveen een halve marathon onder koude en winderige omstandigheden. Joris wilde deze wedstrijd gebruiken om er achter te komen wat zijn niveau was op een vlakke wedstrijd. “Eerste 9 km had ik nodig om een gaatje met de winnaar van vorig jaar goed te maken. Daarna ben ik direct bij hem weggelopen en kon ik vrij eenvoudig winnen.“ Aldus een tevreden Joris die finishte in 1.12.
Stefanie liep een moeizame wedstrijd. Ze kon maar 2 kilometer beschut lopen in een groepje mannen. Daarna werd ze tot kopvrouw gebombardeerd en moest het grootste deel van de wedstrijd in de wind lopen. Stefanie finishte als enige in haar leeftijdscategorie (<35) logischerwijs als eerste in 1.19 “Het viel me tegen hoe hard ik moest werken voor deze matige tijd” aldus Stefanie.

Leek – Nienoordcross
Ook Henk Bakker, Niek Blikslager, Bram Buigel en Stefan Wessel stonden zaterdagochtend weer fris aan de start bij de Nienoordcross in Leek. In een race van 5 kilometer over 2 ronden door weilanden en blubberige paden nam Henk het voortouw in de eerste ronde. “Ik heb geprobeerd om het Niek en Stefan lastig te maken en het tempo hoog gehouden.” Henk wist Niek en Stefan echter niet los te lopen en moest zijn inspanningen na de eerste ronde bekopen. Het tweetal nam afstand en onder toeziend oog van het publiek werd de wedstrijd beslist op de laatste 400 meter door het weiland. Stefan plaatste een versnelling die Niek niet kon beantwoorden en kwam 4 seconden later over de streep. Achter het podium van Stefan, Niek en Henk werd Bram vijfde in de wedstrijd.