Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Marieke Falkmann is zondag als derde geëindigd op de City-Pier-City loop. Over de gure straten en lanen van Den Haag legde zij de halve marathon af in een tijd van 1.15.28. Alleen de Spaanse Laurane Picoche en de Noorse Tone Ilstad Hjalmarsen waren sneller. Achter Marieke kwam Stefanie Bouma 25 seconden later als tweede Nederlandse over de finish. Beide meiden waren content met hun optreden, maar merkte wel op dat het onstuimige weer spelbreker was geweest. Vooral de kou en de flinke zeebries maakte het er allemaal niet leuker op.

Bij de heren legde Olfert Molenhuis beslag op de dertigste plaats. De specialist op de dubbele afstand had zijn zinnen gezet op een tijd in de 1.04 en zijn doorkomst na 10 kilometer van 30.05 stemde hoopvol. Doordat Olfert in deel twee alleen tegen de harde tegenwind moest boksen, verloor hij minuten en kwam uit op een tijd van 1.06.16. Desondanks was het gevoel goed en kijkt hij met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. Adriaan Fransen kon de zware omstandigheden bevestigen. Bij het ontbijt had hij al door gehad dat er vandaag geen wereldtijden gelopen gingen worden. Toch benaderde hij zijn beste tijd op slechts een halve minuut (1.08.52). De erkende slecht weer loper Edwin Slijkhuis was niet bezig met het klimaat. Na afloop hadden ze hem er op moeten wijzen dat er wind stond. Vanaf het begin had hij goed in zijn ritme gezeten en verbeterde vervolgens zijn persoonlijk record tot 1.11.22. “Dit was goed. Verder heb ik er niets aan toe te voegen”, aldus Edwin.

Stuifzand
Op zaterdag nam Wessel van Veenen deel aan de Bork Stuifzand cross. De A junior die twee weken geleden nog deel nam aan de Nationale indoorkampioenschappen waagde zich ditmaal aan 8,4 kilometer blubber, zompige grasvelden en het mulle zand van een manage bak. Na 33 minuten en 58 seconden bereikte hij de streep. “Het was een ervaring, maar een 800 meter is mooier”, sprak een moegestreden Wessel.