Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens het NK cross in Norg heeft Adrienne Herzog met overmacht de wedstrijd bij de dames gewonnen. Tijdens de race op het afwisselende parcours nam ze halverwege het heft in handen. Na een rustige opening was één versnelling om de concurrentie kwijt te raken. Daarna liep Adrienne langzaam verder uit. Aan de finish was het verschil ruim 20 seconden.

Bij de meisjes A wist Marieke Falkmann beslag op het brons te leggen. In een sterke en slim gelopen wist zij op het zware deel van het parcours Lotte van den Boom van zich af te schudden en zo het brons te winnen. Ilona Schra werd in dezelfde race elfde. Bij de jongens A moest Paul Zwama na drie kilometer uitvallen met een oude blessure. Arnoud Brugge begon rustig, bouwde zijn race goed op, maar werd op anderhalve kilometer voor het einde (liggend in zevende positie) overvallen door zijsteken. Hierdoor moest hij terug en tempo en werd hij uiteindelijk veertiende.

Erik Niemeijer liep zijn laatste race voor Team Heart Vital in de korte cross. Het ontbrak hem aan macht om de race te lopen zoals hij dat graag wilde. Hij finishte als negende. Bij de mannen senioren viel Olfert Molenhuis in de eerste ronde uit doordat hij door zijn enkel ging. Joris Kampen eindigde verdienstelijk als 37ste.