Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend reisde Team 4 Mijl atleet Wouter Ploeger af naar Dublin voor de “Great Ireland Mile.” Nadat Ploeger onlangs op de weg een tweetal regionale overwinningen op zijn naam schreef, liep hij afgelopen zaterdag in een sterk internationaal bezet deelnemersveld naar een knappe tweede plek. Daarbij wist Ploeger in een spannende eindsprint onder andere English, Alcala en Baddick achter zich te laten.

Het 1-mijl- lange parcours met een uitdagend keerpunt in het midden van het Phoenix Park maakte de wedstrijd voor het publiek tot een fascinerend spektakel. Hoewel Ploeger bij de start direct fel en snel weg was, kwam de wedstrijd pas laat op gang. Door een afwachtende houding van de elitelopers en het uitblijven van een tempomaker ging het aanvankelijk traag. Pas na een kilometer werd het echt spannend. In een lange versnelling werd er op de finish afgekoerst en op ongeveer 200 meter van de streep ging het er om spannen. Ploeger wist zich in de slotfase van de wedstrijd bij de voorste drie atleten te nestelen om vervolgens zij aan zij naar de finish te sprinten. Doordat de Team 4 Mijl atleet helaas iets te vroeg blokkeerde kon hij het net niet helemaal afmaken en moest hij de winst aan de Engelsman Jonny Hay laten. “Achteraf had ik misschien net iets te veel ontzag voor deze mannen. Tussen 800 en 1000 moest ik een klein gaatje dicht lopen naar de voorkant van de groep. Het zou kunnen dat, dat me die laatste 50m gekost heeft” sprak de atleet na afloop van zijn race.

Dit bemoedigende resultaat toont dat Ploeger aan het begin van het baanseizoen reeds in goede vorm verkeerd. Over anderhalve week vertrekt de atleet op trainingsstage met Team 4 Mijl, waar hij zich in alle rust twee weken kan voorbereiden op een mooi baanseizoen.