Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de Plantsoenloop in Groningen zijn door het team veel overwinningen gehaald. Dirk de Heer wist bij de mannen te winnen, terwijl Hanneke Schipper bij de vrouwen won. Voor het tweede opeenvolgende jaar was het volledige vrouwen podium voor atleten van HeartGrunning. Ditmaal waren het Hanneke Schipper, Corine van Beek en Margreet Muilwijk. Dus een volledig nieuw podium in vergelijking met vorig jaar.

Bij de mannen wist Dirk de Heer te winnen door met een vlijmscherpe eindsprint Zac Freudenberg te verslaan. Het duo liep van de start meteen weg van de rest van het veld. Olfert Molenhuis werd eenvoudig derde waardoor het team hier ook twee podiumplaatsen bezet. Joris Kampen werd verdienstelijk, terwijl 800 meter loper Sjors Kampen zich op de 7 kilometer goed staande hield en achtste werd (net achter teammanager Joost Wessels).

Arnoud Brugge won eenvoudig bij de A-junioren. In het mannenveld zou hij als elfde zijn geeindigd. Ilona Schra won eveneens bij de A-junioren, terwijl Lotte Spraakman, na een kamikaze start, bij de B-junioren won. Ilse Velkers moest na een valpartij bij de C-meisjes de strijd staken.