Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Donderdagavond liepen de atleten van Team 4 Mijl een thuiswedstrijd bij de Nacht van Groningen. Op de 5km bij de vrouwen had Marcella de opdracht om hard van start te gaan. Dit lukte goed, maar helaas kwam ze hierdoor wel na 500m al alleen te lopen. Als beste vrouw passeerde ze de eindstreep op de Westerkade na 17.07 minuten. Machteld Mulder was de tweede vrouw op de kortste afstand, en zette de klok stil op 19.21.Bij de mannen werden de hoogste treden van het 5km-podium betreden door alumni Henk Bakker en Wilfred van Holst. Freek Lier wist na 16.26 minuten als derde te finishen.

Stefanie Bouma was donderdagavond oppermachtig op de 10km. De marathonatlete won in 35.10. Adriaan Fransen maakte zijn rentree na een lange periode van blessures. Na pas weer 7 weken trainen was de Assenaar tevreden met zijn 32.13. Edwin Slijkhuis raakte zijn achtervolgers onbedoeld kwijt door het slalommen op de 10km. “De 2e ronde heb ik daardoor alleen afgelegd, maar ik kon de race zonder al teveel moeite vlak uitlopen in 33.53.”

Op de 15km was Lotte de Hosson de enige afgevaardigde van Team 4 Mijl. “Ik wou de race graag vlak lopen en dat lukte goed.” Ze kon zelfs nog versnellen, en werd 2e in 58.45. Olfert Molenhuis, die zich onlangs al kwalificeerde voor de marathon op de EK in Zurich, kwam hier uit op de halve marathon. Na 1.06.52 passeerde hij als eerste de finish op de Westerkade.

Bij het NSK in Amsterdam liep Yannick Akkerman donderdag de 5000m. “Na het debacle van vorige week was het plan om nu behoudend te starten en dan op het eind te versnellen. De echte versnelling wilde helaas niet komen, maar ik liep ael een pr van 3 seconden.” Met 15.40.49 behaalde hij een 4e plaats.