Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De Veneboerloop in Drachten was afgelopen zaterdag het decor voor vele goede prestaties van Team 4 Mijl op zowel de 5 als de 10 km. Er waren mooie zeges voor Frank Blikslager en Marieke Falkmann.

Kort na de start van de 10 kilometer ontstond er een kopgroep van vier man met daarin Wouter Ploeger, Adriaan Fransen en Frank Blikslager. Deze bleef bij elkaar tot vier kilometer, daarna moest Wouter een gaatje laten: “Het eerste deel heb ik heel erg geforceerd geprobeerd Adriaan en Frank te volgen. Na 4km besloten om mijn eigen ritme te zoeken. In het begin pakte dit goed uit, had een kleine achterstand en dit bleef gelijk. Laatste kilometers waren echter heel erg slecht. Lukte niet om mezelf in het rood te lopen en het tempo hoog te houden.”
Daar voor liepen Adriaan en Frank sterk door en na zeven kilometer versnelde Frank “Ik wist niet wat ik kon en heb daarom in het begin behoudend gelopen”. Frank finishte als eerste in een bijzonder sterke 31.12 min. “Dit smaakt naar meer, volgende keer onder de 31 minuten!” aldus een tevreden Frank.
Kort daarachter finishte Adriaan met een PR met 21 seconden in een tijd van 31.33. “In een trainingsweek van 150 kilometer geeft dit vertrouwen voor de CPC van volgende week!”
Wouter vulde het podium aan met een tijd van 32.17.

Andrew Larasen vocht achter de eerste drie een spannend duel uit met Jan Venhuizen en Wim Open om de eerste plek bij de M40+. Andrew liep in het begin van de race lekker in de groep en na 7 kilometer plaatste Jan Venhuizen een versnelling waarop Andrew niet meteen een antwoord had. Met nog 500 meter troffen de twee kemphanen elkaar weer en bij terugkeer op de atletiekbaan, waar de finish lag, wist Andrew een beslissende versnelling te plaatsen. Andrew finishte in een keurige 33.06.

Bij de vrouwen liep Marieke Falkmann onbedreigd naar de overwinning. De eerste zes kilometer liep ze met een groep mannen mee waarbij er strak kilometers van 3.30 werden gelopen. Toen het groepje uit elkaar begon te vallen nam Marieke de kop en versnelde, hetgeen resulteerde in een negatieve split waarbij ze op een tijd van 34.50 uit kwam. “Dit geeft een erg goed en sterk gevoel. Na een flinke trainingsweek kan ik hier erg tevreden mee zijn. Nu ben ik ook erg benieuwd naar volgende week, dan loop ik voor het eerst een halve marathon tijdens de CPC.”

Yannick Akkerman kwam in actie op de 5 kilometer en kon een mooi PR noteren: 16.10. Daar waar zijn doel 16.40 was betekende dit een mooi teken van groeiende vorm. “Het parcours van de 5 kilometer was supersnel en volgens mij iets te kort, maar ik ben zeer tevreden.” Aldus Yannick

Ook Marieke Potijk startte op de 5 kilometer en ook zij kon een overwinning bijschrijven. Ze finishte in 18.30 waar ze super blij mee was. “Dit is voor mij een enorm PR, twee jaar geleden klokte ik hier nog 20.23!”