Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Utrecht – Vrijdagavond 24 juni, een week na het NK, betekende dat de derde trackmeeting in Utrecht van 2016 op het programma stond. Namens Team 4 Mijl reisden een zestal atleten af naar het midden van het land op jacht naar snelle tijden.

Als eersten van de Team 4 Mijl afvaardiging waren Fabian ten Kate en Jelte ter Braake aan de beurt: zij stonden aan de start van de 800 meter. Voor Fabian betekende dit, na een aantal langere afstanden, zijn eerste 800 meter van het seizoen. Hij had een zware trainingsweek achter de rug en stond met zware benen aan de start. Desalniettemin wist Fabian een goede vlakke race neer te zetten. Van achteruit liep hij geleidelijk het veld voorbij en won zijn serie in een tijd van 1:59.18. “Wel geinig om een 800 met een negatieve split te lopen, hoewel dit ook voor mij niet ideaal is. Voor de competitie loop ik dit weekend nog een 800, dan met sowieso minder vermoeidheid dus dan moet er met een snellere eerste ronde nog heel wat mogelijk zijn!” Jelte liep zijn vierde 800 meter van het seizoen in 2:03.23. De junior A maakt zich op voor het NK junioren volgende week in Breda; hij loopt daar de 800 meter en wellicht ook de 400 meter.

Vervolgens was het op de 1500 meter de beurt aan Maarten Hindriks. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden koos Maarten voor een ander plan van aanpak: “Omdat ik altijd bezig ben met op tijd te lopen, wou ik nu een keer bezig zijn met de race winnen.” Na het startschot claimde hij een plek vlak achter de kop van het veld. Vanuit deze positie versnelde hij aan het begin van de laatste ronde hard weg om de winst op te eisen. Echter, moest Maarten uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Menno Schouten en een Noorse atleet. Met een derde plek in zijn serie en een tijd van 4:00.99 keek Maarten content terug op de wedstrijd: ” Het doel was om te winnen, dat is niet gelukt, maar het was goed om weer een keer met de race bezig te zijn.”

Tot slot mochten drie atleten zich nog opmaken voor zevenenhalve ronde over de atletiekbaan. Aan de start van de 3000 meter stonden Edwin Slijkhuis, Freek Lier en Elisa de Jong. Na het startschot kozen Freek en Edwin er voor om het spoor van Jesper van der Wielen te volgen die zijn vriendin Sarah Lahti naar 8:45 wilde hazen. Gedurende de eerste kilometer wisten de mannen van Team 4 Mijl het opgelegde tempo goed te volgen. Echter, daarna werd de wedstrijd steeds meer “ieder voor zich”. Edwin wist een goed slotstuk neer te zetten en won de race uiteindelijk in 8:40.73. “Dat is een pr met acht seconden. Al met al een mooie race en goed om hier in Utrecht eens te winnen, en met een snellere start kan het nog zeker harder in de toekomst! Freek finishte enkele plaatsen achter hem in 8:54.09. In tegenstelling tot de heren was dit voor Elisa na lang revalideren haar eerste wedstrijd van het seizoen. Tijdens de wedstrijd kwam ze al gauw alleen te lopen. Desondanks wist de atlete van Team 4 Mijl het tempo hoog te houden en liep ze naar een nieuw persoonlijk record in een tijd van 9:51.28. “Stiekem had ik gehoopt om onder de 9:50 te lopen, wat er ook zeker in zit, maar ik ben zeker niet ontevreden. Het is fijn dat het lange revalideren zich heeft uitbetaald. Dit is pas het begin, op naar meer!”