Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Olfert Molenhuis werd woensdagavond winnaar van de Bikkelloop in Zuidwolde. Olfert liep de 10 kilometer in een nieuw parcoursrecord van 31.38. Hij was dertien seconden sneller dan de Ethiopiër Adbi Nageeye, die vorig jaar 31.51 op de klok zette. De tweede plaats was voor Merwin Dollison uit Winsum die na 32.09 over de finish kwam..

Na de eerste van vier te lopen ronden liepen vier atleten voor de rest uit. Olfert Molenhuis en Merwin Dollison voerden het veld aan en zij werden op korte afstand gevolgd door Wim Opten en Leon Sanderman. Gedurende de wedstrijd bleef dit beeld bestaan en bleven de atleten ook eenvoudig uit de greep van de achtervolgers. De vraag was alleen nog wie na afloop de ereplaatsen zou bezetten. Na drie ronden kwam hier duidelijkheid over. Olfert kon afstand nemen van Dollison en Opten liep bij Sanderman weg. Door zijn uitstekende tijd van 31.38 was hij dertien tellen sneller dan de oude beste tijd. Dollison kwam in 32.09 over de streep en bij de senioren was Leon Sanderman de derde die op het podium kwam met ene tijd van 33.33.