Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de marathon van Rotterdam stonden de tickets op het spel. Olfert Molenhuis en Stefanie Bouma hadden hun zinnen gezet op de teamlimieten. Op het snelle parcours van Rotterdam onder winderige omstandigheden wisten zij allebei nipt het limiet te behalen.

Olfert startte weg op het schema van 2 uur 16 minuten. Halverwege de wedstrijd liep hij nog op koers voor een tijd in de 2.16, maar na 30km werd het zwaar. In de laatste 10km moest Olfert seconden prijsgeven op het schema en wist met 500m te gaan op de Coolsingel dat het erom ging hangen. Met 2.17.49 wist hij 11 seconden onder het ploegenlimiet te finishen. Hiermee staat hij 6e op de kwalificatie lijst, dus het is nog even afwachten wat deze geweldige prestatie hem zal brengen.

Stefanie Bouma maakte het zo mogelijk nog spannender! Na 25km kon zij nog breeduit lachen naar de Groningse supporters, maar een paar kilometer later waren de berichten anders. Ze had het zwaar en verloor wat op het schema van 2.36. Het limiet van 2.38 lag 18 seconden onder haar pr, dus ze moest zich van haar beste kant laten zien. Dat deed ze uitstekend. De laatste 500m moest binnen 2 minuten verlopen. “Ik ga het niet redden.. Ik moet harder!!”, dacht Stefanie. Met 8 seconden over finishte ze in 2.37.52! Ook zij liep het EK teamlimiet en staat hiermee als 4e geplaatst.

Een geweldige dag voor het lange afstandlopen voor Team4Mijl.