Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

APELDOORN – Voor de jaarlijkse PEC indoormeeting reed zaterdag een flinke delegatie van Team 4 Mijl naar het indoorstadion in Apeldoorn, waar zij over een krappe maand tegen hun concurrenten zullen strijden op de Nederlands Kampioenschappen.

800 meter
Bij de 800 meter dames liepen Suzanne Voorrips, Marlies Huigen en Carlijn Wagenaar in de snelste serie. Suzanne nam de eerste twee rondes de kop voor haar rekening en eindigde uiteindelijk als 2e achter Stella in 2.08.04. “Ik moest Stella in de laatste ronde nu helaas laten gaan, maar merk dat ik elke week weer beter wordt!” aldus een blije Suzanne. Marlies had als plan Suzanne en Stella te volgen, maar de laatste 300 moest zij helaas een gat laten vallen. “Ik miste de scherpte om mooi hard mee te gaan, waardoor ik in een tijd van 2.11.49 finishte. Niet goed en niet slecht,” concludeerde Marlies achteraf.

Carlijn Wagenaar kwam in dezelfde race tot 2.20.76. “Ik probeerde mee te lopen met de andere meiden in de serie, maar het tempo lag te hoog waardoor ik na 300 meter al helemaal kapot was.” Volgende week hoopt Carlijn met een betere indeling tot een snellere tijd te komen. Team 4 Mijl-er Ellen Jansen liep in de tweede race en was erop gebrand haar tijd van 2 weken geleden te verbeteren. “Ik hoopte op verbetering, maar dat ik met mijn nieuwe PR (2.18.00) de limiet voor het NK zo ruim zou halen had ik nooit verwacht!” was Ellens reactie na de race.

In de theoretisch snelste finale van de 800 meter bij de mannen droegen twee atleten het Team 4 Mijl tenue. Jaap Gerben Vellinga werd nipt 4e in een PR van 1.51.02 na een spannende laatste ronde. “Wel jammer dat ik niet gewonnen heb, maar gelukkig worden de medailles pas volgende maand verdeeld!” sprak Jaap Gerben wijs. Bram Buigel liep in dezelfde race gedurende 600 ontspannen in het midden van het veld. Toen hij na het inhalen van Roy van Eekelen iets te snel naar binnen ging, raakte deze hem van achteren aan waardoor Bram struikelde en door een val een DNF noteerde. “Heel jammer, maar zo kan het nou eenmaal lopen bij een 800,” was Brams reactie.

In de daarop volgende serie mochten Wessel van Veenen en Jelmer Lenstra laten zien hoe het met hun huidige vorm gesteld was. Wessel verbeterde zijn SB naar 1.53.88. “Ik voelde me vandaag heel sterk. Misschien dat een snellere opening volgende week voor een nog snellere tijd zorgt.” Voor Jelmer bleek er deze wedstrijd geen PR in te zitten. “Ik liep attent voorin mee, maar de benen kregen het al veel te snel te zwaar waardoor het een teleurstellende wedstrijd werd.” Jelmer verzuurde flink en wist pas na 1.56.43 de klok stil te zetten.

400 meter
Bernice Meijer liep haar eerste 400 van het seizoen en kwam met 58.05 gevaarlijk dichtbij haar PR van 58.01. “Ik was heel snel weg, maar was de laatste ronde misschien niet scherp genoeg. Dit seizoen ga ik zeker nog harder lopen!” aldus Bernice. Dominique Veninga werd bij de junioren A tweede in haar serie in 58.93, een indoor PR van een ruime seconde. Het ging heel goed. Ik ging wel stuk in de laatste ronde, maar kon in tegenstelling tot vorig jaar hier nu goed doorheen blijven lopen.” Dit zorgt voor een goed gevoel bij de sprintster die de afgelopen maand veel trainingen moest missen door achillespeesklachten.

Bram, Suzanne en Carlijn gingen voor de maximale wedstrijdprikkel door enkele uren na de 800 meter race de spikes nogmaals aan te trekken voor de 400 meter. In een race met een rumoerige start wist Bram nog in 50.85 zijn serie te winnen. Voor zowel Suzanne (57.59) als Carlijn (60.12) resulteerde dit uitstapje naar de korte afstand ook in een degelijke prestatie.

1500 meter
Bij de 1500 meter mannen stonden vier atleten van Team 4 Mijl aan de start voor hun openingswedstrijd van het indoorseizoen. Maarten Hindriks trok hierbij aan het langste eind en kwam in 3.56.69 over de finish. “Ik kon na een slechte start mannetje voor mannetje mijn concurrenten oppakken. Net niet gewonnen maar heel tevreden met dit resultaat!” Freek Lier eindigde in dezelfde race in 4.02.55. Fabian ten Kate startte met deze wedstrijd het jaar van zijn “uitstapje” naar de 1500 meter en had 4.06.56 nodig om de eindstreep te passeren. In de volgende serie kwam Stephan Schriemer tot 4.17.23.