Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<div style="text-align: justify;">Afgelopen weekend lag de nadruk van het presteren natuurlijk op de NK deelnemers. Het waren echter niet enkel deze atleten die in actie kwamen.

Nog niet zeker van het NK senioren is <span style="color: #3366ff;">Jasper Sinnema</span>. Dat hij wel zeer gemotiveerd is tot deelname liet hij zien door op donderdag in de trein te stappen en te starten op de <strong>400 meter</strong> tijdens de zomeravondcompetitie in Naaldwijk. Gretig als hij was opende Jasper snel met 23 sec. over de eerste 200 meter. Deze snelle start moest hij bekopen en met het zuur in de benen werd hij op de finish nog nipt geklopt. <em>"Een kleine teleurstelling omdat ik het gevoel had dat ik er iets meer uit had kunnen halen. De focus was goed, want ik wilde erg graag heel hard lopen, misschien daardoor de iets te felle start. Nu hopen dat ik met 49.83 het NK binnenkom."</em>

Ook in de jacht op NK deelname,<span style="color: #3366ff;"> Martin Oude Alink</span>. Hij startte op de <strong>400 horden</strong> tijdens de Zomerinstuif in Spijkenisse. <em>"Ik wist dat er geen serieuze tegenstand zou zijn en liep dan ook vanaf de start voor het veld uit. De eerste 2 horden gingen min of meer per ongeluk in 14-pas, daarna alles in 15 en de laatste in 16. Ik liep de bocht goed door en finishte vrij sterk. De klok stond stil op 52.98 maar werd helaas gecorrigeerd naar 53.00. Deze wedstrijd was een goede stap om een mooie tijd neer te gaan zetten volgende week in Uden. Naarmate het NK nadert begint ook de echte vorm langzaam te komen."</em>

De mannen en vrouwen van de weg zaten afgelopen weekend ook niet stil. Zaterdag werd er gelopen tijdens de <strong>Stadsloop in Appingedam</strong> met voor Team4Mijl 5 deelnemers: <span style="color: #3366ff;">Joris Kampen, Adriaan Fransen, Olfert Molenhuis, Marieke Falkmann </span>en <span style="color: #3366ff;">Paul Zwama</span>. Onder bijna tropische temperaturen gecombineerd met een matige wind waren de omstandigheden niet ideaal.
Olfert, de man in vorm had helaas de macht niet om goed uit zijn pijp te komen maar zette desondanks een mooie 31.14 op de klokken.
Paul, terug uit de States had de laatste dagen flink was afgereisd en voelde zich niet topfit voor de start. Toch startte hij snel en na een rappe doorkomst in 15.06, waarvan hij toch wel schrok gooide hij de rem er wat op. Hij finishte uiteindelijk in 30.59 als 3e Nederlander en een nieuw weg PR. Met een tevreden en verbaasd gevoel kon hij terug naar huis.
Joris en Adriaan konden geen potten breken en liepen beide beneden hun kunnen naar tijden boven de 34 minuten. Lopen met deze warme omstandigheden blijft natuurlijk altijd lastig en elke atleet gaat hier weer anders mee om.
Marieke liep voor haar sponsor en tevens werkgever mee in de bedrijvenloop. Na een training op de vroege ochtend liep zij gemakkelijk naar een tijd van 17.43 wat goed genoeg was voor de winst bij de dames en bijdroeg aan de winst van Team Runnersworld.</div>