Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De 800 meter bij de Martini Bokaal op de thuisbaan in het Stadspark is traditiegetrouw een vaste prik voor veel wedstrijdatleten van Team 4 Mijl.

Dienstdoende haas Rob ter Burg leidt de mannen in de snelste serie het eerste rondje in 55 seconden rond waarna Wilfred van Holst de kop overneemt bij het uitstappen van Rob na 500 meter. Het hoge tempo wist hij niet vol te houden waardoor zowel Niek Blikslager als Bram Buigel over Wilfred heen stormden. Niek sprintte daarna eenvoudig en soepel bij Bram vandaan en stelde zijn overwinning veilig in een nieuw persoonlijk record van 1.52.11.

Achter hem bemachtigde Bram met 1.53.08 de tweede plek, tevens een pr. Bram: “Ik knalde er gewoon in en kon mijn tempo nog aardig vast houden. Ik had nooit gehoopt dit te lopen dit seizoen!”

Wessel van Veenen werd achter Bram, Wilfred en Jordy Dikkers de nummer vijfde van de serie. “Het ging voor mijn gevoel meteen hard en ik had moeite om bij te blijven. De laatste 200 meter kwam ik tekort om het Bram en Niek nog moeilijk te maken.” Ook Wessel gaat met de trend mee: hij noteerde met 1.54.63 een nieuw pr van zes tienden.

In de andere serie stonden Jaap Gerben Vellinga en Maarten Hindriks aan de start. Jaap leidde van kop af aan en wist nipt de overwinning veilig te stellen in een tijd van 1.56.17. Achter hem finishte Maarten als vierde. Een degelijke race voor hem, aangezien hij liefst vijf seconden van zijn oude tijd afsnoepte. Maarten over zijn raceverloop: “Ik had met Fokie overlegd om het eerste rondje mee te gaan en als het kon de tweede ronde te versnellen. Zo gezegd, zo gedaan. Met een opening van 60 seconden had ik nog zoveel over en liep vervolgens de tweede ronde in 58. Het kon de eerste ronde misschien nog iets strakker maar wel tevreden.”

Marlies Huigen wint in 2.12.68
De vrouwen moesten het zonder haas stellen, maar Suzanne Voorrips pakte dapper het voortouw en liep 600 meter op kop. Deze snelle start moest ze helaas bekopen met een tweede plaats, aangezien Marlies Huigen haar op 650 meter voorbij snelde. Een licht teleurgestelde Suzanne: “Het plan was hard te starten en de eerste 600 meter hard door te komen. Dit begon goed, maar na 500 meter viel ik helaas al wel wat stil. De eerste 650 meter in m”n eentje op kop zonder , tegenstand of haas viel me toch zwaarder dan ik dacht. Toen Marlies over me heen kwam kon ik niet meer mijn ritme versnellen om mee te gaan.”

Marlies daarentegen was content met haar tijd van 2.12.68 en een zeer vlakke race na opening van 66 seconden.”Het gaat er weer wat op lijken en het is heerlijk als je raceplan helemaal goed gaat,” aldus Marlies.