Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een van de klassiekers onder de crossen van het Noorden is de AVD Cross in Dwingeloo, voor velen tevens de aftrap van het crosseizoen. Zo ook voor Niek en Maarten Hindriks.

Niek verkeert in uitstekende vorm en laat dit ook in het mulle zand van Dwingeloo zien door met riante voorsprong over de meet te komen. “Ik ben de eerste ronde redelijk hard gestart om de concurrentie af te schudden. Daarna beetje getemporiseerd en laatste ronde nog wat aangezet. Het parcours was best zwaar omdat het constant technisch is.”
Een goede trainingsprikkel van waaruit verder gebouwd kan worden.

Duidelijk een stuk minder tevreden was de zwaar gefrustreerde Maarten. Na een felle start, waar hij het in het kielzog van Niek kon blijven lopen, sloeg het noodlot toe. De compressiekousen bleken z”n voeten zodanig af te knellen dat het gevoel ook kwijt was. Opgeven was absoluut geen optie: dus dan de kousen maar uit: “Als ik de kousen nou heel snel uit krijg, dan loop ik mee met nummer 2 en 3 en kan ik ze misschien nog pakken op het laatst,” was wat Maarten dacht. Dus zo gezegd, zo gedaan. De praktijk bleek echter weerbarstig: “Voordat je die dingen uit hebt, loop je opeens op de 12e plaats. Toen heb ik nog 5 mensen ingehaald in 3 rondes, maar je gaat veel te hard natuurlijk, omdat je te graag wil. Dus met nog 2 rondes te gaan uitgestapt, spikes weggegooid in de bosjes en heel erg zitten balen. Zuur dat zo”n goede race verpest wordt hierdoor.”

De zwaar teleurgestelde Maarten ziet mogelijkheden om revanche te nemen tijdens de Plantsoenloop, dus een waarschuwing voor zijn mannelijke collega-atleten is hier zeker op z”n plaats.

Nieuweling Stephan Schriemer wint in Vries
Naast het crossgeweld in Dwingeloo liep Stephan Schriemer bij de VOV Run in Vries naar een overwinning op de 5 kilometer in 16.40