Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Soest – Op de laatste dag van het jaar 2013 werd er in Soest hardgelopen tijdens de Sylvestercross. Deze cross werd dit jaar voor de 33ste keer georganiseerd en staat bekend om haar zware parcours. Zowel de start als de finish vinden plaats op het duinzand, terwijl het overige parcours zich strekt over de bospaden die de omgeving te bieden heeft. Niek Blikslager, Djurre Hoeksema, Freek Lier, Marlies Huigen, Jolien de Waard en Saffira Kiewiet stonden deze dag klaar om de strijd tegen vriend en vijand aan te gaan.

Na een matig optreden bij het NK Cross, wist Niek zich vandaag te revancheren. Bij de junioren A wist hij zich naar de tweede plaats te snellen. Na vorige week ook al de sprintcross in Oranjewoud op zijn naam te hebben geschreven, lijkt de vorm er bij Niek steeds meer te komen,
Djurre mocht bij de junioren B race zijn kwaliteiten laten zien. Hij werd uiteindelijk keurig zevende.
Freek stond bij de korte cross voor de mannen klaar voor de start. Nadat hij vorige week gevallen was en last kreeg van zijn schouder, heeft hij niet heel goed kunnen trainen. Freek werd zevenendertigste en was daarmee niet tevreden over zijn behaalde resultaat.

Bij de vrouwen namen Marlies en Jolien het tegen elkaar en de overige concurrenten op bij de korte cross. Marlies was vorige week ziek en stond zonder verwachtingen aan de start. Verrassend genoeg startte ze goed en kon ze een plekje in de kopgroep pakken. Helaas ging ze daarna twee keer door haar enkel en kreeg ze last van haar maag, waardoor ze de goede start moest bekopen. Marlies: “Ik ben als vijftiende geëindigd en ben niet tevreden maar weet waar het aan ligt. Nu opknappen en door trainen voor de cross in Kerkrade.”
Jolien finishte als negentiende en zat een halve minuut achter Marlies.
Op de lange cross mocht Saffira haar debuut maken in Soest. Saffira werd tweeëntwintigste op het 6,2-kilometer lange parcours. “Ondanks het zware parcours over het mulle zand en de heuveltjes was het erg leuk! Time to beat next year, want dit moet veel harder”, aldus Saffira.