Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Oldenzaal – Afgelopen zondag was het derde opeenvolgende weekend waarbij Nederlandse titels verdeelt werden. Het was een zwaar parcours waarbij zandstroken afgewisseld werden met bochtige bospaden. Niek Blikslager legde beslag op de zevende plek. Op de korte cross liep Stephan Schriemer naar de 40e plek met kort daarachter Bart Maas op de 43e plek

Lange cross
Vanaf de start werd de koers hard gemaakt door uiteindelijk winnaar Tom Wiggers. De kopgroep werd hierdoor in twee groepen opgesplitst. Niek positioneerde zich in de tweede groep. Dit had te maken met het strijdplan. Niek zou een behouden eerste helft lopen om zo in de tweede helft van de wedstrijd nog plekken te kunnen opschuiven. Met een extreem lange cross van 11,6 kilometer leek dit de juiste tactiek om zichzelf niet op te blazen. Niek voerde zijn eigen plan goed uit en kon daarmee een zevende plek bemachtigen. “De nummer zes finishte een halve minuut voor mij, dus meer dan een zevende plek was niet meer mogelijk. Ik heb het winterseizoen kunnen afsluiten met een piek en daar ben ik erg blij mee!”

Korte cross
Bij de korte cross liepen Stephan Schriemer en Bart Maas met als doel een plek bij de eerste 50. Stephan startte met een stevig tempo en hield dit goed vast. De in de basis lange afstandsloper hoopte dat hij hiermee een zo hoog mogelijke eindpositie zou kunnen bereiken. Bart volgde een ietwat meer terughoudende tactiek en kon in de laatste kilometer nog flink wat posities doorschuiven. Hij finishte op luttele seconden van Stephan op de 43e plek. Stephan zelf werd 40-ste op 50 seconden van winnaar Wouter Ploeger.

Terugkeer van Joris Kampen
Bij de Veneboerloop in Drachten liep Joris op de 10 kilometer naar een prima tijd van 36 minuten en 10 seconden. Deze eerste test liet zien dat Joris op de goede weg zit, maar dat er nog wel een lange weg te gaan is.