Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor de Nederlands Kampioenschappen van 2015 wordt er dit jaar gedurende 4 dagen om medailles gestreden in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Vandaag vonden de eerste kwalificaties en finale plaats voor atleten van Team 4 Mijl. Bij de series van de 1500 meter stonden er 4 mannen van het team aan de start. Vanuit 3 volle series konden zij zich plaatsen voor de finale door top 3 te finishen of bij de eerste 3 tijdsnelsten te horen.

Niek Blikslager had een slechte start in de eerste serie. Het medium-harde tempo paste goed bij het wedstrijdplan van Niek. “De laatste 500 meter versnelde ik redelijk hard en met 300 meter te gaan kwamen Nils Pennekamp en Jurjen Polderman over me heen.” Niek kon in het spoor van deze jongens mee en wist hierdoor met overtuiging als 3e te finishen in 3.56.60 en zich zo te kwalificeren voor de finale.

Rob ter Burg mocht in de 2e serie strijden voor een finaleticket. De eerste 2 rondes gingen stabiel en Rob kon ontspannen meelopen. “Na 800 meter versnelde Dennis Licht plotseling en in de rug van Tjerk Conijn kon ik mee versnellen.” Het tempo werd flink opgeschroefd maar Rob, die zich goed gepositioneerd had, kon prima meekomen. Net als zijn teamgenoot Niek kon hij een finaleplaats garanderen door als 3e over de streep te komen in 3.57.87.

In de eerste serie liep Jaap Gerben Vellinga tot een 6e plaats in 3.59.23. Freek Lier finishte in dezelfde serie als 10e in 4.04.50. Beiden konden hiermee niet voldoen aan de kwalificatie-eisen voor de finale. Jaap heeft zaterdag een nieuwe kans om zich te bewijzen in de series van de 800 meter.

Steepleloper Fabian ten Kate liep op donderdag de eerste finale voor Team 4 Mijl. De 3000 meter steeple ging voor hem helaas echter niet naar wens. “De eerste ronde knalde ik in de drukte vol in het water waardoor ik het tijdens de rest van de race miserabel koud had.” Fabian noteerde een 12e plaats met een tijd van 10.05.03, precies een halve minuut boven zijn PR.

Morgen zullen Niek en Rob om 18:15 voor het eremetaal strijden in Amsterdam. om 19:50 loopt Frank Blikslager de finale van de 10.000 meter en ook zal Henderycke Wonink om 14:30 proberen een finaleplaats te bemachtigen bij de kwalificatie-rondes van de 400 meter horden.