Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

<p style="text-align: justify;">Bij het <strong>NK halve marathon</strong> afgelopen weekend in Breda stonden een aantal kleppers van Team4Mijl aan de start. <strong><span style="color: #3366ff;">Olfert Molenhuis, Didier Senay</span></strong> en <strong><span style="color: #3366ff;">Stefanie Bouma</span></strong> stonden aan de start met podiumaspiraties. Ook <strong><span style="color: #3366ff;">Adriaan Fransen</span></strong> stond aan de start, maar kon gezien zijn PR nog geen aanspraak maken op eremetaal.

Succes was er voor Didier. In de klasse H50 moest hij wel de Belgische atleet Ronny Achten voor zich dulden, maar voor de Nederlandse titel was zijn tijd van 1.16.39 meer dan snel genoeg. Met ruim twee minuten voorsprong op nummer 2 Christian Henet liet Didier zien zich met recht Nederlands snelste Master50 te mogen noemen.

Voor Stefanie en Olfert zat het podium er dit jaar nog net niet in. Olfert zat met zijn tijd van 1.09.23 dicht bij een bronzen plak, maar in een spannende finale bleek de concurrentie in de vorm van met name Ronald Schroer net iets sterker. Brons ging met slechts 16 seconde achterstand aan Olferts neus voorbij. Ook Stefanie kon tot het 10 kilometerpunt meedoen voor de medailles. Hierna moest zij echter toezien hoe Inge de Jong bij haar wegliep en brons pakte. Lindsay van Marrewijk en Mariska Kramer waren op dat moment al ver uit beeld in hun gevecht voor het goud. De 1:21:42 van Stefanie bleek uiteindelijk goed te zijn voor een 5<sup>e</sup> plek op het NK en een 10<sup>e</sup> overall klassering.

Adriaan had gezien zijn PR van 1.12.38 een top10 klassering kunnen lopen. De omstandigheden waren echter dusdanig zwaar dat iedereen toch wel een minuut of 3 langzamer liep dan normaal. Met 1:16:48 bleek Adriaan uiteindelijk goed voor een 20<sup>e</sup> plaats bij de senioren en een 14<sup>e</sup> plaats op het NK.

Zie hieronder het interview dat Olfert gaf vlak na zijn race.</p>
<p style="text-align: center;"><iframe src="http://player.vimeo.com/video/15555961?title=0&byline=0&portrait=0" width="600" height="349" frameborder="0"></iframe></p>