Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In Uden werd dit jaar –voor het eerst- in augustus de Keienmeeting georganiseerd. Op de volledig vernieuwde baan met Mondo toplaag werden, mede door het goede weer, goede prestaties geleverd. Team 4 mijl was met een kleine afvaardiging aanwezig.

In het hoofdprogramma kwam Sjors Kampen in actie op de 800 meter. Hij won op overtuigende wijze de B-loop in 1.50.57. Hij liet hiermee zien weer op de goede weg te zijn op de 800 meter. Olfert Molenhuis liep op de steeple en stelde met 9.22.83 toch wel wat teleur. "Ik liep in het begin lekker, maar had helemaal geen vertrouwen in de waterbakpassage en dat koste al met al erg veel energie. En dat moest ik aan het eind bekopen" aldus Olfert die op het NK nog onderuit was gegaan in de waterbak. In het voorprogramma liep Victor Bouwman een 400 meter. Ondanks een te langzame opening wist hij zijn persoonlijk record met twee-tiende aan te scherpen tot 49.42. "Als je niet moe over de finish komt weet je dat er veel meer in zit" aldus een enigszins teleurgestelde Victor. Op diezelfde 400 meter trof Stefan Wessel een buitenbaan, waarna hij vervolgens zonder tegenstand de hele baanronde moest afleggen. Hij deed dit in 52.10.

In het naprogramma kwamen Olga Muller en Tim Klaassen nog in actie. Olga trof het niet met haar serie waarvan het niveau eigenlijk een maatje te groot was voor haar. Ze moest de hele race alleen lopen, maar vocht zich uiteindelijk goed terug in de race. Tim daarentegen had een goede race, maar volgens trainer Guido van Weeren gooide hij in het begin iets teveel met zijn krachten waardoor hij op het eind tekort kwam. Hij finishte in 4.07.02.