Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De NSK baan werd dit jaar georganiseerd in Nijmegen, op het mooie complex van Brakkenstein. Vier leden van Team 4 Mijl verschenen aan de start.

Donderdag
Vooraf had Tim Hoffman ingezet op een persoonlijk record en een halve finale op de 400 meter. Aangezien hij niet tot de topfavorieten behoorde was het plan simpel. Voluit in de series om de halve finale te halen. Met een knappe 51.00 won hij zijn serie en ging ruim door. Twee uur later stond de halve finale alweer op het programma. Na een massage en wat rust was Tim er weer klaar voor. Een sterke halve finale volgde, met een sterk laatste stuk eindigde hij tweede; 50.94. `Eindelijk die vijftiger!!`Maargoed, daar wachtte ineens de finale en Hoffman was zelfs als derde door. Misschien kon hij verassen in de finale met een medaille, dat was de gedachte. Een aantal mannen hadden echter ´verstoppertje´ gespeeld en kwamen in de finale sterk voor de dag. Tim kwam met het rechte eind nog te gaan goed bij, maar ging iets te snel stuk. Met 51.34 en een vijfde plek kwam hij te kort op winnaar Daan Geus (49.72) ´Drie sterke races op 1 dag, dat is absoluut een grote winst.´ aldus Tim.
Martin Lunenborg ging op zijn 1500 op zoek naar eerherstel. Dat lukte half. Hij liep absoluut een betere race dan vorige week, maar met 4.20 op de klok kon hij onmogelijk erg tevreden zijn. Tactisch liep hij goed, maar de benen hadden gewoon te weinig macht. Een blokje finetunen op trainen zal de ommekeer gaan brengen.
Stefan Wessel kwam met een missie naar Nijmegen. Een gooi naar het podium op de 1500 en 800 meter. Vooraf had Stefan het plan om op tijd tempo te maken om Martijn Arnoldussen niet in de finale mee te hebben, vanwege zijn sterke eindsprint. Stefan liep 1200 meter op kop en werd verast door een versnelling van Nils Daas. Ook Arnoldussen ging er langs. Stefan counterde Arnoldussen, maar Daas was serieus weg. Op laatste 60 meter leek Stefan alsnog te gaan winnen, maar kwam net 3 tienden te kort. Vrijdag
Zilver, dat werd het ook op vrijdag voor Stefan. Ook op de 800 meter kwam hij vroeg op kop. Met een eerste ronde van 58 trok hij fel door tegen de wind in naar 600 meter. Dat kostte kracht, maar toch liep hij scherp door. Marnix Hebly kon als enige volgen en passeerde de koploper met nog 50 meter te gaan. `Toch wel een beetje zuur gevoel, misschien was ik twee keer de sterkste, maar het is twee keer zilver`aldus Stefan.
Stijn Hoogwout liep in het geweld mee in de snelste serie. Hij begon scherp, maar ging iets te vroeg stuk. Wel een pr, namelijk 2.02.38, maar hij hoopte al iets verder te zijn.