Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een week na de Nationale Kampioenschappen indoor vonden in Apeldoorn al weer de volgende kampioenschappen plaats. Deze keer was het de beurt aan de snelste en sterkste studenten van Nederland. Voor Team 4 Mijl meerdere ijzers in het vuur.

Op de 800 meter startte Stijn Hoogwout in de B-serie. Hij liep hierin naar een 3e plek en een barrière brekende tijd onder de 2 minuten, 1:59.98. In de snelste serie liepen Wilfred van Holst, Stefan Wessel en Jasper Sinnema. Wilfred en Stefan waren overeengekomen de serie samen hard te maken om zo te proberen goud en zilver mee naar Groningen te nemen. Wilfred ging, NK finalist waardig, van kop af aan naar de leiding met Stefan in zijn kielzog. Jasper wist tot 400 meter bij te blijven, maar moest hierna de rol lossen en kwam alleen te lopen. Na deze snelle eerste 400 in ongeveer 55 seconde zakte het tempo iets waarna Stefan het initiatief over probeerde te nemen. Wilfred wist deze aanval te pareren en trachtte zelf weg te komen in de laatste 200 meter. In de laatste meters was Stefan inmiddels gepasseerd door Laurens den Ouden. Met nog één bocht liet ook Wilfred zich passeren en kon hij het gat niet meer dichten op Laurens. Zilver en brons voor Wilfred en Stefan in scherpe tijden van 1:53.85 en 1:53.98 (PR). Jasper wist ondanks het alleen lopen toch nog een PR neer te zetten van 1:57.96 (5e). Strakke tijden dus van de jongens na een zwaar NK de week ervoor. Niet iedereen wist deze stijgende lijn door te trekken. Voor Caressa Toonstra zat het NSK duidelijk iets te dicht op het NK. Met 2.32.24 kwam zij niet in de buurt van haar PR en werd hiermee 7e in haar serie.

Marit Dopheide liep na de 400 meter vorige week nu op de 60 meter. Tot haar eigen verbazing wist Marit zowel in de voorrondes als de finale haar PR aanscherpen van 7.85 naar 7.80 in de voorrondes tot 7.74 in de finale wat een 2e plek opleverde. Marit was zeer content met deze PR”s en een mooie zilveren plak.

Wel op de 400 meter, Marieke van der Zee en Linda Swart. Mariek liep 61.05 in de series en mocht hiermee door naar de finale. Linda kwam tot 59.87 in haar serie wat eveneens voldoende was voor de finale. Beide dames wisten in de finale nog iets van deze tijden af te snoepen. Linda liet 59.81 noteren en werd 4e, Marieke liep 60.17 en werd hiermee 5e.

Alja Bijlsma is bezig met haar comeback en begon snel op haar 3ooo meter. Nadat Alje lang op de 2e plaats had gelopen ging zij behoorlijk stuk in de laatste kilometer. De jury maakte een blunder door de dames 3200 te laten lopen…een ronde te ver! in die laatste ronde ging Alja helemaal zuur en werd 5e. Er volgde protest en Alja kreeg alsnog brons toegewezen, omdat ze als 3e langs kwam na 3000. Rare race, maar lekker gevoel voor Alja om zo diep te gaan voor een podium en het dan te halen.

Aan het eind van de dag werd er nog een 4×200 verlopen. Hierin startte het Team 4 Mijl met daarin Marit, Linda en Marieke. Zij wisten op deze afstand 2e te worden in 1:49.33