Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op de tweede dag van het Nederlands Studentenkampioenschap veroverde Yannick Akkerman het brons op de 5000 meter. Op de thuisbaan in Groningen moest hij een dikke 24 seconden toegeven op de nummer één. “Een derde plek gaf nog enigszins tevredenheid, maar de tijd was bagger,” is de reactie van Yannick. “Het kan veel harder, de eerste kilometer was prima, het middenstuk was slecht en de laatste 400 meter was perfect…”

Kevin Lek eindigde als negende in 17.25, een halve minuut sneller dan zijn tijd gelopen in Steenwijk aan het begin van het baanseizoen. “De eerste 3 kilometer goed op schema, maar laatste 2 kilometer helemaal stuk. De benen waren gewoon niet goed genoeg en ik heb te weinig training gehad na ziekte.”

Kevin nam twee dagen later deel aan de Rietplasloop. Hij liep als training de 5 km, waar hij vooral over de eerste 2 kilometer tevreden was.

Heerenveen Classic
Wessel van Veenen kon zijn kunstje van het NK Indoor op de 800 meter niet herhalen. Hij wist de twee minuten grens niet te slechten en zegt hierover: “Vanaf de eerste bocht meteen de kop genomen, de eerste ronde ging meteen al te langzaam. Na 700 meter kwamen drie man me nog voorbij. Dit geeft ruimte voor verbetering.”

De 15-jarige Djurre Hoeksema liep een teleurstellende 3000 meter, bijna twintig tellen langzamer dan zijn beste indoortijd. De eerste kilometer ging keurig volgens planning net boven drie minuten, maar daarna zat er teveel verval in zijn race en finishte hij in 9.36.

A-competitie Emmen
Voor enkele junioren van Team 4 Mijl is de tijd van competitiewedstrijden weer aangebroken. Zo stonden Niek Blikslager, Bram Buigel en Robin Wassens aan de start in Emmen. Niek en Bram liepen een voor hen ongebruikelijke 400 meter, alvorens zij een 3000 respectievelijk 800 meter zouden lopen. Na flink wat zuur te hebben aangemaakt, was het tijd voor het echte werk. Niek werd tweede op de 3000 meter (8.48) en merkte dat de vermoeidheid van de 400 meter nog in zijn benen zat waardoor het hem ontbrak aan een goede eindsprint. Bram finishte in 2.08 op de 800 meter. Robin Wassens sloot zijn 1500 meter af in 4.36.