Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met twee nationale titels, een bronzen medaille, twee vierde plaatsen, een vijfde en een zevende plaats keerde Team Heart Vital terug naar Groningen. Het nationale kampioenschap begon verrassend goed met een onverwacht sterk optreden van Anita Looper. Zij prolongeerde haar nationale titel met een sterk 16.07.07 op de 5000 meter. Een half uurtje later later behaalde Adrienne Herzog haar eerste nationale senioren titel op de 1500 meter. Met een sterke laatste 800 meter trok ze deze afstand gedecideerd naar zich toe. In diezelfde liep Hanneke Schipper op haar tweede NK naar een keurige zevende plaats in 4.35.

Op de 400 meter pakte 800 meter loper Sjors Kampen zijn eerste NK medaille. Na eerst zijn serie te hebben gewonnen in 47.98 greep hij in de finale het brons met 47.60. Olfert Molenhuis daarentegen greep net naast het brons door op de 3000 meter Steeple als vierde te eindigen.

Op de zondag was dezelfde plaats weggelegd voor Corine van Beek op de 800 meter. In een tactische race kon ze eindsprint van de medaille winnaars niet pareren, maar bleef wel sterk de rest van het veld voor.

Guido van Weeren moest twee keer een 800 meter lopen op de zondag. Na zich eerst 's ochtends overtuigend geplaatst te hebben, door van kop af bijna een persoonlijk record te lopen, moest hij 's middags in de finale aantreden. Met een sterke race werd hij hierin vijfde.