Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Binnen een uur weet Danaïd Prinsen zich tweemaal tot kampioene te kronen. Henderyke Wonink behaalt bij haar eerste NK finale een zilveren plak. Mike Meijer eindigt net naast het podium op een vierde positie.

400m finale
Toen het startschot viel was het Henderyke die als een van de laatsten uit haar startblok vertrok. Danaïd was wel goed weg en had na 100m de atlete in baan 6 ingehaald. Na 150m was het echter niet Danaïd die op kop liep, maar Henderyke die na haar trage start een grote inhaalslag had gemaakt vanuit baan 3. Vervolgens was het Danaïd die de grootste snelheid uit de bocht maakte en als eerste de laatste ronde in ging. Vanaf toen was ze ontketend en werd haar voorsprong alleen nog maar groter. Ze sprintte naar een sublieme eindtijd van 55.72, wat de 15e prestatie ooit is voor een junior. Henderyke kon de snelle Danaïd niet volgen, maar vocht tot de finish voor de zilveren plak. In een uiterst spannende finish wist ze 0.01 seconde voorsprong te behouden op de atlete van Rotterdam Atletiek. Het zilver was binnen.

Hieronder kunt u genieten van de finale video. (Danaïd – baan 5, Henderyke – baan 3)

NK indoor junioren finale 400 meter meisjes A from Losse Veter on Vimeo.

800m finale
Binnen een uur was het wederom Danaïd die de strijd aan ging met haar leeftijdsgenoten. Ditmaal niet vanuit de startblokken, maar gewoon staand achter het lijntje was ze wederom erg snel weg. Ze zette hard aan tot de 2e bocht om vervolgens het tempo te proberen laag te houden. Dit lukte helaas maar voor 50m, want vervolgens bepaalde de tegenstand dat het tempo omhoog moest. Het kostte Danaïd echter niet veel moeite om in het spoor te blijven en moest hier en daar een pas inhouden om niet op de hakken te staan van de koploopster. Bij het klinken van de bel voor de laatste ronde pakte Danaïd resoluut de koppositie over en versnelde weg. Na 50m keek ze om en zag dat ze nog 1 achtervolgster, namelijk Dagmar Smid, had. Nogmaal versnelde ze en 50m verder was Dagmar er nog steeds. Op de laatste 50m kon ze zich eindelijk losmaken uit de greep van haar achtervolgster en kon ze juichend over de finish komen. Hieronder de race van Danaïd vanuit baan 3

NK indoor junioren finale 800 meter meisjes A from Losse Veter on Vimeo.

In de finale van de Jongens A werd de race vanaf de start hard gemaakt. Mike Meijer liep vanuit baan 6 naar de 4e positie toe en volgde zijn voorlopers op de voet. Na 300m kwam hij echter iets te kort bij en moest hard inhouden. Vanaf dat moment leek er een gaatje met de nummer 3 te ontstaan, maar met een uiterste kracht inspanning kon hij nog 200m lang aanhaken, maar in de laatste ronde kon hij echter niet meer versnellen en finishte helaas net buiten het podium.
Hieronder de race van Mike

NK indoor junioren finale 800 meter jongens A from Losse Veter on Vimeo.