Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

400m Junioren A
De dames van Team4mijl hadden 3 ijzers in het vuur voor de finale plekken van zondag middag. Zowel Danaïd Prinsen als Henderyke Wonink plaatsten zich als serie winnaars voor de finale. Henderyke deed dit in een persoonlijk record van 58.51 en voor Danaïd rolde er een snelle tijd van 57.29 uit. Danaïd is erg gretig om op zondag een gouden plak te pakken, om zo haar blessure periode echt af te kunnen sluiten. Voor Henderyke is dit de eerste keer dat zij een finale bereikt. Als nieuweling maakt ze echter gelijk ook kans op het ere metaal.

Dominique Veninga liep in de series vlak boven haar pr. Een tijd onder de 60 seconden moet ze dus voor het outdoor seizoen bewaren.

Op zondag om 14.50 zal de finale gelopen worden.

800m Junioren A
Bij de mannen is het nieuwe teamlid Mike Meijer er gelijk in geslaagd om de finale te bereiken. In de week voorafgaand aan het NK kreeg Mike van zijn lichaam al wel bevestiging dat de vorm in orde was. Dit liet hij dan ook zien door zijn serie te winnen. In de finale zal hij zich dan ook zeker mengen in de strijd om de medailles.
Danaïd Prinsen liep naast de series op de 400m ook nog de 800m. Bij deze kwalificatie heeft ze dan ook zo min mogelijk inspanning geleverd en boemelde in een tijd van 2.29.84 over de finish.

Danaïd zal de finale om 15.50 lopen.
De finale van Mike Meijer zal om 16.05 plaatsvinden.