Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Apeldoorn – Dag twee van het NK indoor beloofde een mooie dag te worden voor Team 4 Mijl. Met zes van de twaalf finaleplekken op de 800 meter waren voor het hardloopteam uit Groningen. Er werden uiteindelijk vier medailles verovert over verschillende afstanden. Hoofdtrainer Eddy Kiemel uitte zich over het NK als volgt: “Ik ben niet blij, maar ik ben wel tevreden.”

800 meter

T4M goed vertegenwoordigd op de 800 meter. Bij de mannen waren vijf van de zes plaatsen vertegenwoordigd door atleten die gelieerd zijn aan Team 4 Mijl. De atleten uit Groningen hadden een plan gesmeed om de andere atleet, Vincent Hazeleger, buiten de podium plaatsen te houden. Dit plan werd echter al snel naar de prullenbak verwezen. Na het startschot pakte Vincent de kop en ging tempo maken. Thijmen Kupers en Wilfred van Holst kozen het spoor van de atleet van AAC en konden goed volgen. Bram Buigel, Wessel van Veenen en Jelmer Lenstra misten de slag. “Ik was van ons plan uit gegaan dat het een boemel zou worden en had daarom wat ingehouden bij de start. Hierdoor miste ik de aansluiting”, vertelde Jelmer. Samen met Wessel probeerden ze de aansluiting weer te vinden bij de voorste drie. “Ik miste de aansluiting en had graag bij Wilfred in de rug gezeten. Nu moest ik de hele wedstrijd vechten om terug te komen”, aldus Wessel. Bij het ingaan van de laatste ronde besloot Thijmen, die tot dan toe comfortabel achter Vincent liep om zijn versnelling te plaatsen. Hij snelde weg bij zijn achtervolgers en kwam als eerste over de streep in 1.49.21. Thijmen vertelde tevreden over zijn race: “Het was een hele prettige wedstrijd voor mij. Ik kon Vincent goed volgen en heb rustig gewacht met het plaatsen van mijn versnelling.” Vincent Hazeleger liep onbedreigd naar het zilver, maar achter hem en Thijmen was ondertussen de strijd gaande voor de derde plaats. Wessel en Jelmer kwamen terug van ver maar wisten Wilfred net niet te achterhalen in de laatste 50 meter. 1.51.81 bleek voldoende voor de trainer van Team 4 Mijl om het brons te bemachtigen. Daarachter eindigden Jelmer en Wessel als respectievelijk vierde en vijfde in 1.52.12 en 1.52.30. Bram Buigel kon in de wedstrijd geen vuist maken en finishte als zesde in 1.58.36. “Na gisteren zat ik nu gewoon op mijn max. Ik kon niet mee en het voelde dan ook niet echt als een wedstrijd meer voor mij.”

De vrouwenfinale was minder breed bezet vanuit Groningen. Namens Team 4 Mijl stond de als tweede geplaatste Suzanne Voorrips aan de start. Suzanne had met Sanne Verstegen afgesproken dat Sanne het tempo zou maken en dat Suzanne dan zou volgen. De twee atletes maakten zich dan ook snel na het startschot los van de rest van het veld. “Tot 600 meter kon ik volgen, maar daarna viel ik stil en werd het vechten naar de finish”, vertelde Suzanne. Ze finishte als tweede in 2.06.14, vijf seconden achter Sanne Verstegen. “Ik baal enorm. Ik had gehoopt dat ik Sanne meer partij kon bieden, maar het zat er gewoon niet in vandaag.”

200 meter

Zowel Dominique Veninga als Leonie van Vliet werden gisteren in de series uitgeschakeld voor de 400 meter. Beide atletes keken met gemengde gevoelens terug op hun races. Vandaag mochten ze revanche nemen, ditmaal kwamen ze op de 200 meter in actie. Dominique kwam als eerste in actie in de tweede serie en liep hierin naar een derde plek en direct naar een nieuw indoor PR van 25.82. “Ik ben tevreden met mijn nieuwe indoor PR. Het zit niet ver af van mijn outdoor PR, dus dat belooft wat voor het outdoor seizoen”, reageerde de atlete van Team 4 Mijl. Leonie liep in de vierde serie naar de winst in een nieuwe persoonlijke besttijd van 24.82 en ze kwalificeerde zich daarmee voor de finale later die dag. In de finale vertrok Leonie vanuit baan 4 en liep naar een mooie derde plek. “Ik wilde revanche nemen op gisteren en dat is gelukt. Ik ben heel blij met deze bronzen plak”, vertelde de enthousiaste Leonie. Met een tijd van 25.02 bleef haar PR uit de series staan.

3000 meter

Tot slot kwamen Fabian ten Kate en Freek Lier nog in de baan. Zij liepen de 3000 meter, maar konden hier geen rol van betekenis spelen. Fabian stapte uit na tweeënhalve kilometer met hamstringklachten en Freek finishte ver van het podium in 9.08.92.