Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op dag 1 van het NK indoor worden zoals altijd de finale plaatsen vergeven. Van de grote 800m delegatie van Team4mijl wisten Suzanne Voorrips en Thijmen Kupers de finale te behalen. Maarten Hindriks deed hetzelfde, alleen op de 1500m. (De stukjes over de finalisten vind u bij de dikgedrukte namen)

400m vrouwen
De vrouwen op de 400m mochten voor Team4mijl het spits afbijten. Met Marlies Huigen, Henderycke Wonink en Dominique Veninga leek hier een jonge onervaren groep dames aan de start te staan. Na de series bleek dat dit maar schijn was. In serie 2 stonden Dominique en Henderycke aan de start. Beide zijn nog junior, maar lieten zich in dit veld niet van de wijs brengen en liepen allebei naar een persoonlijk record. respectievelijk 58.43 voor Henderycke en 60.04 voor Dominique. Beide hebben volgende week op het NK junioren indoor nog een kans op eremetaal.

Marlies Huigen is van origine 800/1500m loopster, maar dit indoor seizoen laat ze zien dat ze over een gigantische snelheid beschikt over de 400m. Met een persoonlijk record(57.39) en een 2e plek in de 4e serie bleef ze net verwijderd van finale plaats.

800m mannen
Allereerst was het de beurt aan de mannen op de 800m. In de eerste serie stond Thijmen Kupers als favoriet in baan 1. Jaap-Gerben Vellinga vergezelde hem vanuit baan 3. De opdracht voor Kupers was om er een harde race van te maken. Zo gezegd zo gedaan liep Thijmen in een sterke race alleen naar een eindtijd van 1.48.29. Jaap-Gerben liep lange tijd op de 2e positie, maar kon het hoge aanvangstempo niet vasthouden en verloor een plek en finishte als 3e in een tijd van 1.54.22, wat niet genoeg bleek te zijn voor een finale plek.

Wessel van Veenen liet zich in een boemelrace(langzame tempo totdat iemand besluit de sprint in te zetten) van voren zien. Het was dan ook Wessel die na 500m het vuur aan de schenen van zijn tegenstanders legde. Even leek het of hij het tot de finish ging volhouden, maar op de laatste 50m werd hij toch voorbij gesneld. De 2e plaats en een eindtijd van 1.57.27 waen helaas niet voldoende voor een plek in de finale.

Vervolgens was er ook 1 serie zonder Team4mijl atleten.

In de 4e en laatste serie was het Bram Buigel die misschien nog wel het dichtst bij een finale plek kwam. Hij eindigde in een snelle race als 3e in 1.53.55, waarmee hij 0.13 seconden tekort kwam voor een plek in de finale als tijdssnelste.

800m vrouwen
In de 2e serie waren het 2 junioren die de show stalen. Ashley Melcherts en teamgenote Danaïd Prinsen lagen na 200m al ver voor op de achtervolgers. Danaïd die terugkomt van een blessure testte op dit NK haar vorm en kon helaas het hoge tempo van Ashley na 500m niet meer volgen. Ze werd keurig 2e in 2.14.89 waarmee ze de snelste NIET finalist werd. Volgende week krijgt ze de kans om zich te herpakken.

Suzanne Voorrips stond vandaag voor het eerst als favoriete in haar serie klaar. De manier waarop ze deze rol oppakte maakte grote indruk. Na 400m keurig controlerend op de 2e, dan wel 3e stelling te hebben afgelegd zette ze eens stevig af en schoot langs de concurrentie om deze pas na de finish weer terug te zien. Tijdens de laatste ronde controleerde ze of de opgebouwde voorsprong groot genoeg was en liep ontspannen naar een finale ticket voor morgen in een eindtijd van 2.14.20.

1500m mannen
Maarten Hindriks stond als outsider geplaatst voor een finale plek. Met coach Sybren Mulder had hij een plan uitgedacht, maar hierbij was er weinig ruimte voor fouten. Maarten die op trainingen al vaak laat zien dat de vorm er is liet dit nu op het goede moment naar buiten komen. In een race waarbij het tempo naarmate de race vorderde steeds hoger kwam te liggen moest hij pas bij de laatste 200m de voorste lopers laten gaan. De opgebouwde snelheid was echter zo hoog dat hij in een nieuw persoonlijk record van bijna 3 seconden liep naar een 6e plek. Dit was genoeg voor een plaats in de finale van morgen.

Om 14.10 is de 800m finale van Thijmen Kupers, 15.50 is Suzanne Voorrips aan de beurt en om 16.15 loopt Maarten Hindriks zijn finale.