Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na dag 1 van de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn is het resultaat 5 finale plaatsen.

800 meter
Naar verwachting plaatste Thijmen Kupers zich op de 800 meter met een staatlengte voorsprong op de concurrentie en in een tijd onder de, door hem reeds behaalde, EK limiet (1.48.51). Toch begint voor hem het toernooi op zondag pas echt, wanneer hij in de eindstrijd Olympiër Robert Lathouwers tegenkomt. Victor Bouwman kwam Lathouwers in zijn serie al tegen. Victor pakte direct het initiatief in deze serie en kon na rustige eerste ronden goed doortrekken. Alleen Lathouwers wist hem in de laatste meters te passeren waardoor we Victor ook terug zien in de finale. Bij de vrouwen doorbrak Marlies Huigen een reeks van minder fortuinlijke serie wedstrijden en knokte zich in haar serie naar de derde plaats en gaat als tijdsnelste door naar de finale. Rob ter Burg, Suzanne Voorrips en Jolien de Waard liepen eveneens de 800 meter. Ondanks verwoede pogingen lukten het hen niet om een startplek te behalen voor de zondag.

400 meter
Op de 400 meter had Team 4 Mijl vier ijzers in het vuur. Zowel Marit Dopheide, Marieke van der Zee, Britte Duijn als Pascal Remminga drongen door tot de halve finale. Voor Marieke betekende haar tijd (57.84) zowel een indoor als outdoor persoonlijk record. Na het lopen van de halve finale verbeterde zij zichzelf nogmaals (57.50) en even leek het erop dat dit genoeg zou zijn voor een plaats in de finale door diskwalificatie van Nicky van Leuveren. Echter, deze diskwalificatie werd teruggedraaid en omdat Pascal en Britte zich na hun sterke optredens in de serie eveneens niet wisten te plaatsen zien we alleen Marit terug op zondag die zich zonder problemen wist te plaatsen. Marit moet dan afreken met de snelle Amsterdamse Madiea Ghafoor, die haar in de halve eindstrijd nipt wist te verslaan.

1500 meter
Voor Stefan Wessel is het zaak om na een handje vol vierde plaatsen, dit weekend eindelijk eens een podiumplaats te bemachtigen op een Nederlands kampioenschap. Hij begon in ieder geval op zaterdag goed door zich met een derde stek te plaatsen voor zondag. “Morgen moet ik mijn koppie erbij houden en geen stomme dingen doen”, aldus een op zijn hoeden zijnde Stefan. Niek Blikslager kon geen potten breken in de series. Na een kilometer moest hij de voorste laten gaan en kwam niet in de buurt van de plekken die recht gaven op kwalificatie.