Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het Nederlands Kampioenschap Indooratletiek in Gent (België) leverde voor Team Grunning twee medailles op. Meerkampster Frenke Bolt pakte met een hoogte van 1.72m het goud bij het hoogspringen. Erik Niemeijer eiste op de 3000m het brons voor zich op in 8.30.19 min. Ook Ilona Schra, Anita Vedder, Marion Kanbier, Olga Muller, Guido van Weeren en Sjors Kampen kwamen in actie in de mooie hal in Vlaanderen. Frenke Bolt leverde een opmerkelijke prestatie, na de outdoortitel hoogspringen pakte ze ook de winst bij het NK indoor. Ondanks dat het haar beste sprong van dit jaar was, was Frenke niet geheel tevreden met de hoogte van 1.72m. Titia van Osch en Jacqueline Raaman eindigden op een gedeelde tweede plaats, zij sprongen eveneens 1.72m, maar hadden daar meer pogingen voor nodig dan Frenke. Marion Kanbier kwam niet verder dan 1.66m en werd gedeeld vijfde. Frenke Bolt kwam ook in actie op de 60m horden. Frenke plaatste zich eenvoudig voor de finale, waarin ze vijfde werd in 8.64.
Op de 3000m domineerde favoriet Gert-Jan Liefers de race. Liefers versnelde iedere ronde om in 8.18.86 min. als eerste over de streep te gaan. Erik Niemeijer moest na zo'n 1600m lossen, Dennis Licht en Roy van Son een ronde later. 700m voor de finish zette Erik een sterk laatste stuk in gang waardoor hij zijn achterstand op Van Son en Licht in een ronde goedmaakte. Het tempo werd vervolgens flink opgeschroefd waardoor Roy van Son eraf waaide. Dennis Licht beschikte na het luiden van de bel over een sterker eindschot dan Niemeijer, die uiteindelijk derde werd in een nieuw indoor-PR.
Op de 800m stonden Guido van Weeren en Sjors Kampen aan de start. Guido werd zevende in de tweede serie in een tijd van 1.57.09 min. Guido liep aanvankelijk in het midden van de groep, maar ging kapot in de laatste 300m. Sjors Kampen won zijn serie met ruim een seconde voorsprong in 1.55.02 min., Sjors had op een snellere tijd gerekend en concludeerde na afloop dat hij helemaal niet soepel had gelopen. Olga Muller legde met een sterke laatste ronde waarin ze nog twee atletes inhaalde beslag op een vijfde plaats op de 800m. Muller finishte in 2.17.79 min.
Anita Vedder kwam op de 60m tot 8.14 sec. Op de 200m werd ze tweede in haar serie in 26.22 sec. Ilona Schra eindigde als zevende bij de meisjes B op de 1500m in 5.12.18 min.