Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De eerste avondsessie van het NK junioren stond voor Team4Mijl in het teken van de finale op de 800m halen. Van de vier startende atleten wist de helft dit te volbrengen.

Bij de meisjes A was Marlies Huigen de eerste die zich rechtstreeks plaatste voor de finale van zaterdag. Ze finishte als derde 1 seconde achter de winnares.
In dezelfde serie bleek dat Anouk Trooster helaas nog niet helemaal terug is op haar oude niveau, met 2.24 werd ze uitgeschakeld.

Suzanne Voorrips startte in de tweede serie en na een sterk optreden een week eerder in Tilburg waren de verwachtingen hoog gespannen. In de eindsprint, waarin ze op de vierde plek liep, kwam ze de laatste dertig meter ongelukkig ten val en waren alle finalekansen verdwenen.

Bij de jongens-A was het de beurt aan de van origine italiaanse Riccardo Sprong. Overtuigend plaatste hij op 200m voor het eind een versnelling en liet er geen twijfel over bestaan. “Series gaan normaalgesproken nooit lekker, maar nu ging het wel ok! Ik heb heel veel zin in de finale!” stelde Riccardo

Naast Riccardo en Marlies zullen komend weekend Niek Blikslager, Jolien de Waard en Britte Duijn in actie komen.