Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op de eerste dag van het NK Indoorkampioenschap voor junioren in Apeldoorn heeft Yannick Akkerman de eerste medaille voor Team 4 Mijl in de wacht gesleept.

Yannick scherpte zijn beste tijd op de 3000 meter aan met ruim een minuut (8.49.77) en wist de nummer vier op vijfhonderdste achter zich te houden. Favoriet Tommy Staal liet het afweten met een vijfde plek, terwijl Yannick in bloedvorm naar het brons holde.

800 en 3000 meter
Marlies Huigen, titelkandidate op de 800 meter, verzekerde zich met seriewinst van een finaleplaats. Ook Jolien de Waard plaatste zich als tijdsnelste voor de finale 800 meter, die morgen plaatsvindt.

Rob ter Burg liep een sterke race (1.57.65), beloond met een tweede plek in zijn serie en daarmee automatische kwalificatie voor de finale van zondag. In dezelfde serie liep Wessel van Veenen bijna een seconden van zijn pr af (2.00.27) en plaatste zich als tijdsnelste voor de finale. Achter hen kon Bram Buigel geen potten breken en bleef steken in de series.

B-junioren Djurre Hoeksema en Robin Wassens kwamen in actie op de 3000 meter. Djurre, die zich deze zomer als doel gesteld heeft om de limiet voor de EYOF te slechten (8.53), werd vijfde in 9.17.18. Robin bleef met een tijd van 9.55.53 steken in de achterhoede.

Maarten Hindriks verbeterde zijn persoonlijk record op de 400 meter naar 54.13 en plaatste zich hiermee voor de halve finale later op de dag. In de halve finale werd Maarten uitgeschakeld. “Een geweldig gevoel, want niet verwacht dat ik 1/2 zou bereiken. Dit gevoel morgen op de 1500 meter vasthouden en dan knallen!”

Zeven junioren in actie op finaledag
Op zondag zullen we meerdere atleten van Team 4 Mijl in actie zijn. Marlies en Jolien gaan strijden op de 800 bij de meisjes A, terwijl bij de jongens A Rob en Wessel wederom streven naar een hoge klassering.
Op de 1500 meter zullen Niek Blikslager, Maarten, Robin en Jolien aan de start staan.