Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de nederlandse indoor kampioenschappen in Gent zijn door het Team Heart Vital 3 medailles gehaald. Corine van Beek won goud op de 1500mtr, Marieke vd Wal bij de B-junioren zilver op de 800mtr en Dirk de Heer brons op de 3000mtr bij de mannen. In een gedevalueerde wedstrijd won Corine in 4.44.59 haar 1500 meter. Door de vele afzeggingen was van een wedstrijd nog nauwelijks sprake. Op de 800 meter waarop die Corine 2 uur eerder liep was dat wel anders. Na een snelle start moest Corine de derde plaats in de laatste ronden laten aan Anne vd Hurk.

Ook op de 800 meter, maar dan bij de B-junioren, wist Marieke wel een medaille te halen. Zie sprintte in een tactische race naar de tweede plaats achter de verrassende Sifra Groesenbeeck. De sterke demarrage van Sifra kon helaas net niet tijdig door Marieke worden beantwoordt, waardoor zij tweede werd. Lotte Spraakman liep in de andere serie -hersteld van haar bovenbeen blessure- naar een goede 2.27, waarmee ze haar indoor PR aanscherpte.

Dirk de Heer pakte in een eveneens tactische wedstrijd het brons. De eindsprint van Simon Vroemen en Dennis Licht kon hij niet volgen, maar daarvoor had hij Ronald Bassa reeds afgeschudt. Hiermee de derde plaats veilig stellend.

Op de 200 meter stelde Anita Vedder met 25.73 teleur door niet de finale te halen. Linda Swart presteerde in de series erg goed door met 58.08 de finale te halen. In deze finale kon zij niet nog een keer haar persoonlijk record verbeteren en moest ze zich met 58.43 en een vijfde plaats tevreden stellen.