Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Amsterdam – Op de tweede dag van het NK Atletiek in Amsterdam stonden twee atletes van Team 4 Mijl aan de start: Henderyke Wonink en Bernice Meijer. Beide dames stonden in de startblokken voor een enkele ronde door het Olympisch Stadion.

Op de eerste dag van het NK wist Henderyke zich als tijdsnelste te kwalificeren voor de finale van de 400 meter horden. “In de finale wilde ik zo hoog mogelijk eindigen en nog sneller lopen dan in de series.” Vertelde ze achteraf. Dat beloofde een mooie uitdaging, de voorgaande dag leverde namelijk een nieuwe persoonlijke best tijd op. Uiteindelijk legde ze de 400 meter horden af in 62.17. Geen verbetering van haar PR, maar Henderyke sprak desondanks tevreden over haar prestatie: “Het voelde vandaag wat moeizamer aan dan gisteren, maar ik ben heel erg tevreden met mijn zesde plaats. Dat had ik van tevoren niet gedacht.”

Bernice, die in de halve finale van de 400 meter liep, wist zich niet te plaatsen voor de finale van zaterdag. De atlete van Team 4 Mijl werd zevende in haar race en wist haar tijd van de series te verbeteren naar 57.08. Ze kijkt tevreden terug op haar eerste NK: “Ik heb gedaan wat ik moest doen en meer zat er niet in. Ik heb mijn doel bereikt, de rest was gewoon te sterk.”