Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

APELDOORN – Afgelopen zondag werden door een viertal teamleden de 8 van Apeldoorn afgelegd. De 8 van Apeldoorn is onderdeel van de Midwintermarathon, met de 43e editie het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland.

De weersomstandigheden, waren op de forse wind na, behoorlijk gunstig voor de tijd van het jaar. Edwin Slijkhuis en Stephan Schriemer startten bij de mannen; Marcelle Herzog en Jolien de Waard mochten hun krachten meten met de vrouwelijke concurrentie. Edwin keerde huiswaarts met een dik persoonlijk record op zak: “Ik finishte als 14e in 25.10, ruim 30 seconden sneller dan mijn oude pr uit Apeldoorn! Ik had niet verwacht dat ik zomaar een halve minuut sneller zou zijn op deze 8 km.” Zijn plan was hard te starten en maar kijken waar het schip zou stranden. “Ik zat de eerste 500 meter goed voorin. Na 1,5 kilometer moest ik de kopgroep laten gaan en kon ik aanhaken bij twee lopers. Na 3,5 kilometer begon de enige klim van de wedstrijd, daar kon ik ze weer afschudden en ik heb de rest van de wedstrijd alleen uitgelopen.” Edwin kijkt mede door deze prestatie met veel vertrouwen uit naar de NK 10 kilometer in Schoorl volgende week.

Bij Stephan verliep de wedstrijd wat minder soepeltjes: “Tot 6 kilometer liep ik een degelijke wedstrijd rond de 30e plek. Helaas kreeg ik daarna wat kramp en was het min of meer overleven.” Hij zette een tijd van 29.10 neer en werd daarmee 41e bij de mannen.

De vrouwen toonden zich ook sterk: Marcella liep naar een nette 7e plek in 27.48, Jolien wist de 30 minuten nog net aan te tikken (30.14) en werd hiermee 18e bij de vrouwen.