Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In het pitoreske s-Heerenberg komt jaarlijks een groep toplopers bijeen om de 15km te lopen. Op de 15km was dit jaar Fabian ten Kate die op dit heuvelachtige parcours zijn persoonlijke record aanscherpte naar 49.48.

Het waren geen topomstandigheden bij de Montferlandrun. Tijdens de zevenheuvelenloop liep Fabian net boven de 50 minuten tijdens extreem slecht weer. Ook ditmaal waren de weersomstandigheden niet ideaal en op dit zware parcours kon dit weleens funest zijn voor een goede eindtijd, echter bleek Fabian in topvorm. “Na een relatief gemakkelijke eerste 5km begon het zware werk. In dit deel zat een zware klim tussen 5 en 6 km en nogmaals tussen 8 en 9, beiden gevolgd door een steile afdaling.” Fabian die meester van de afdaling is wist met deze 2 afdalingen de schade beperkt te houden. Met nog 1 kilometer te gaan moest een slotkilometer van 3.05 voor een eintijd van 50 minuten op de klokken komen. Fabian liep met volle overtuiging op de finish af en eindigde de laatste kilometer in 3.03. Hiermee werd hij 8e Nederlander. In dit topveld waarbij een beste wereld jaarprestatie op de 15km werd gelopen behaalde hij de 17e plaats over all.

7.5km Montferlandrun
In het voorprogramma liepen Thijmen Kupers en Suzanne Voorrips de 7.5km. Met grote overmacht wisten beide atleten als het finishlint te doorkruisen. Thijmen liep een stabiele wedstrijd waarbij hij na 1.5 km al alleen kwam te lopen. Hierna bouwde hij zijn voorsprong uit tot een minuut en finishte met een grote grijns op zijn gezicht in de straten bekend van zijn jeugd. Suzanne liep een behouden race en merktte dat ze met haar huidige snelheid alle vrouwelijke concurrentie achter zich kon houden. Met een het zwaarste stuk voor de boeg kon ze dan ook gecontroleerd blijven doorlopen en nog een paar plekjes op schuiven.

Cross in Leek
Op Zaterdag won Edwin Slijkhuis de 10.2km lange cross van Leek. Voor de derde maal op rij wist hij deze wedstrijd op zijn naam te schrijven.