Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het was even wennen. Een wedstrijd lopen zonder thermoshirt onder het singlet. Met het voorjaar in het hoofd trokken verschillende team 4 mijl atleten het land in om een cross of wegwedstrijd te lopen.

Apeldoorn
Joris Kampen en Edwin Slijkhuis traden in Apeldoorn aan tijdens de het loopfestijn de “Midwinter Marathon”. Joris liep de wedstrijd over 27,5 kilometer en dit ging zeer naar wens. Lang kon hij zich handhaven in de kopgroep met onder andere gerenommeerde namen als Imo Muller en Remon van Lunzen. Pas op een helling in de slotfase van de race wisten zij Joris af te schudden, maar het verschil werd nooit groot. In de afdaling kon Joris nog tijd terug pakken en eindigde op een halve minuut van winnaar Muller op de derde plaats. Edwin startte in een wedstrijd over 18,5 kilometer. Ook hij had moeite met glooiende gedeelte van het parcours en verloor daar ritme. Eenmaal de heuvels achter zich gelaten winst hij zich te herpakken en liep soepel naar de achtste stek. “Een goede generale voor de halve marathon in Den Haag over enkele weken”, concludeerde Edwin na afloop.

Breda
Tijdens de Mastboscross in Breda gingen Niek Blikslager en Wouter Ploeger van start. Niek liep de wedstrijd bij junioren A. Na een goede start moest hij echter Jorik van Egdom en Bart van Nunen laten gaan, liep vervolgens zijn eigen tempo en kwam als derde over de streep. Met een 1500 meter van zaterdagavond in Gent nog in de benen liep Wouter de korte cross. De wedstrijd leek een kopie te worden van de cross in Kerkrade, twee weken geleden welke Wouter in zijn voordeel had beslist. Nu verliep het helaas anders en moest hij in de laatste kilometer zijn meerdere erkennen in Jurjen Polderman.

Beek
In Beek liep Monique Elfrink de Bosloop. De Bosloop gaat over een parcours met diverse steile en vooral lange klimmetjes. Dit kon Monique niet tegenhouden om snel van start te gaan en elke pukkel aan te vallen. Dit tempo kon zij goed vasthouden, wat resulteerde in de eerste plaat. “Voor het eerst sinds tijden heb ik weer eens echt lekker gelopen”, was haar commentaar.