Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Ter voorbereiding op de Sylvester cross in Soest werden de nodige kerstcrossen afgelegd. De parcoursen waren gevuld met modderpoelen, plassen en hier en daar een verloren schoen die was gegrepen door de modder. Henk Bakker ,Yannick Akkerman en Djurre Hoeksema zijn allen van plan om te knallen in Soest op oudjaarsdag, maar kiezen verschillende routes hier naar toe.

Henk liep een sprintcross van 1km waarin ook Wessel van Veenen aan de start stond. Wessel startte met een hoog tempo en Henk en Jeroen Vochteloo volgden. “Na 600m sloeg Jeroen een klein gaatje, maar op de laatste grasstrook kon ik terug komen om vervolgens een klassieke “erop en erover” uit te voeren en de winst binnen te slepen”, aldus Henk. Wessel finishte als derde. Bram Buigel finishte buiten het podium in een tijd van 3:20min.

Yannick Akkerman liep, in tegenstelling tot Henk, 8km ter voorbereiding op Soest bij de Gaasterlancross . Vooraf was het plan om een goede tijd te lopen, maar de vorm van de dag hield dit tegen. Yannick vertelt: “De winst werd het doel van de dag en dit ging gelukkig gemakkelijk. Nu lekker toewerken naar de Sylvestercross!”

Edwin Slijkhuis liep naar een vierde plek toe in de kerstcross van Oranjewoud. “Ik was blij dat ik mijn schoenen strak had gestrikt, want het parcours was een en al modder. Een prima race gelopen met 36:07min over 10km met een goede opbouw”, liet Edwin weten. Ook in Oranjewoud, liep Djurre samen met Robin Wassens een 4km. Ook zij hadden een zwaar parcours voor de boeg, maar ondanks de omstandigheden wist Djurre de 4km toch sneller af te leggen dan het jaar ervoor. In de junioren race liet hij als B-junior ook alle A-junioren achter zich en finishte in een tijd van 14:32min. Een goede generale op de wedstrijd in Soest. Robin volgde in het begin Djurre op de voet, maar moest toch zijn meerdere erkennen en liep naar een vierde plek toe in het junioren B klassement.