Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Wouter Ploeger, Victor Bouwman en Marieke van der Zee wisten bij de afsluitende wedstrijd van het Nationaal Baancircuit in Eindhoven een plek op de hoogste trede te behalen.

Wouter, die vorige week in Duitsland nog een klein pr liep, hoopte in Eindhoven in een sterker bezet veld zijn beste tijd wat meer naar beneden te kunnen afronden. Na een lange solo race scherpte hij zijn persoonlijk record met ruim een seconde aan naar 3.44.26.

Voor Victor Bouwman was het zijn tweede 800 meter dit weekend. De haas vertrok echter vrij langzaam waardoor de doorkomst op 600 meter niet snel genoeg was. Victor: “Ik heb vanaf 300 meter voor het einde de kop gepakt en rustig het tempo iets opgevoerd. De laatste 200 meter ging echt hard, het voelde goed om power te hebben tot het einde.” Zijn tijd van 1.54.50 was genoeg voor de eerste plaats.

Marieke van der Zee en Inge Bootsma liepen de 400 meter horden. Ondanks een mager bezet veld wisten zowel Marieke als Inge hun tweede tijd ooit op deze afstand te noteren. Marieke liep in een niet geheel vlekkeloze race naar 63.03, een tiende boven haar pr uit 2010. “Doordat ik een dikke dribbel had op horde 8 kwam ik op horde 9 en 10 niet lekker meer uit. Ik ben dus erg tevreden met de tijd, zeker omdat het met een ritmisch goede race nog een stuk harder moet kunnen.”

Inge liep met 66.12 haar tweede tijd ooit. Inge over haar race: “De race was slecht, ik zat er geen moment lekker in. De tijd viel dus eigenlijk wel mee. Het wordt tijd dat er eens uitkomt wat er nog in zit!”

Britte Duijn had een minder fortuinlijke dag. Door een forse tegenwind (-2.2) wist zij op de 100 meter geen hele snelle tijd op de klok neer te zetten. Enkele uren later zat zij in de startblokken voor een 400 meter. Een gebrek aan controle over haar zenuwen leidde tot een valse start en dus diskwalificatie. “Ik zat in een mooie serie om een goede tijd te lopen dus ik baal er behoorlijk van,” aldus Britte.

Kortrijk: Guldensporen Meeting
Niek Blikslager besloot op zijn vakantiereis naar het zuiden een tussenstop te maken in België en nog eenmaal te starten op de 1500 meter. Zijn inzet werd beloond met een verdienstelijke 3.57.48. Dit betekende tevens de eerste keer dat de B-junior de barrière van 4 minuten wist te slechten. Met deze eindtijd voert hij op dit moment de nationale ranglijst bij de junioren aan.