Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het NK in Amsterdam is voor de mannen van Team 4 Mijl zeer succesvol verlopen. Drie medailles, een vijfde en zevende plaats werden op de finale dag gescoord. Sybren Mulder was de eerste die het podium mocht beklimmen. Nadat hij op zaterdag zich soepel had geplaatst voor finale, liep hij op sterke wijze naar de derde plaats. Het was een tactische wedstrijd met een bijzonder snel einde. De laatste 800 meter werd ongeveer afgelegd in 1.56. Op de laatste 200 meter kwam Sybren net te kort om mee te doen voor het goud. "Ik had op winst gehoopt, maar meer zat er vandaag echt niet in" aldus een opgetogen Sybren.

Daarna was het de beurt aan Olfert Molenhuis om "zijn" medaille veilig te stellen. Als de gedoodverfde nummer drie had hij het geluk dat Dennis Licht viel over een balk, waardoor Olfert het zilver kon pakken. Hierbij verslikte hij zich in de laatste 50 meter nog bijna in de aanstormende concurrentie. Olfert hield op de finish drietiende seconde over om verdiend het zilver te pakken.

Tijdens de finale 800 meter kwam twee mannen in actie. Op de zaterdag hadden zowel Sjors Kampen als Victor Bouwman zich in twee zinderende series geplaatst voor de finale. In een tactische wedstrijd, toonde Sjors zich zeer alert toen favoriet Robert Lathouwers zijn versnelling inzette. In het spoor van Lathouwers kwam Sjors als tweede het laatste rechte stuk op. Hij verloor deze plek op het laatste moment aan Hugo de Haan. Maar na zijn derde plaats op de 400 meter in 2005, stond hij wel weer op het podium tijdens het NK. Victor Bouwman finishte als zevende. "Het zat er vandaag gewoon niet in, in tegenstelling tot gisteren" aldus Victor. Eerder op de dag scherpte Martin Oude Alink op de 400 meter horden zijn persoonlijk record met een halve seconde aan tot 52.90. Nadat hij zaterdag tijdens de series zich met een matige race ternauwernood wist te plaatsen voor de finale, zette hij nu een strakke race neer waarmee hij zijn vijfde plaats van vorig jaar herhaalde.