Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de NK-indoor in het Belgische Gent heeft Mart Sytsema bij de B-junioren de derde plaats behaald. In de tactische wedstrijd nam hij met nog twee ronden te gaan op sterke wijze het initiatief. Al snel werd duidelijk dat 800 meter kampioen Jurjen Polderman niet te kloppen was, maar de overige concurrentie moest op zijn lange versnelling passen. Pas in de laatste meters moest hij zijn tweede plaats afstaan aan Melvin Hazeleger die met een sterk eindschot Mart op de streep wist te passeren. Chiljen Velvis liep in de tweede serie naar een keurige derde plaats in een persoonlijk record van 4.32.80.

Bij de meisjes kwamen Rhea Drenth en Wilmke Boersma in actie. De race kende een supersnelle start. Zowel Wilmke als Rhea moesten deze snelle start met een zware inzinking bekopen die zij niet meer te boven kwamen. Wilmke finishte als vierde, Rhea als achtste.

Senioren
Bij de mannen liepen Sjors Kampen en Stefan Wessel een 800 meter. In de druk bezette races liepen zij elk in hun eigen serie van voren. Door de drukte was het vechten voor lijfsbehoud, wat zowel Sjors als Stefan op de laatste meters moesten bezuren. Sjors finishte als achtste met 1.53.31 in de snelste serie. Stefan werd vijfde met 1.58.91.