Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Waar de meeste atleten zaterdag op de baan van Hoorn stonden, waren sommige Team 4 Mijl atleten afgereisd naar andere oorden om daar hun beste beentje voor te zetten. Zo liep Marieke Potijk in Heerenveen een 3000 meter. Maar deze verliep, met name in de laatste ronden, op zijn zachts gezegd nogal merkwaardig. Doordat de organisatie van AV Heerenveen een vergissing had gemaakt bij het bijhouden van de nog te lopen ronden bleek er telkens een ronde teveel op het rondebord te staan wat tot veel verwarring veroorzaakte. “Bij het ingaan van de laatste ronde heb ik een iets sneller tempo gekozen, maar wel zo dat ik eventueel een tweede ronde erachteraan kon lopen. Vervolgens zag ik 10.38 op de klok staan en ben ik abrupt gestopt bij de finish. Dus toch nog circa 10.38 gelopen op de 3000 maar niet alles kunnen geven omdat onduidelijk was hoe ver het nog was”, aldus een enigszins onthutste Marieke. Haar officiële eindtijd was uiteindelijk 10.40.88. Op diezelfde baan liep Jesper Greijdanus een sprinttweekamp, 100 en 200 meter. Met een forse tegenwind liep hij deze afstanden in respectievelijk 12.73 en 25.13.

Edwin Slijkhuis stond aan de start van de Parkstadloop in Veendam. Hij liep de 10 kilometer in 33.39, waar hij niet geheel tevreden over is. Edwin: “Het tweede deel heb ik veel tijd verloren door zijsteken. Niet wat ik gehoopt had na stage.” Sanne Sibbald maakte dit weekend onderdeel uit van een 50 kilometer lange estafette bij de Eemmeerloop. In deze estafette legde zij 8.3 kilometer af in circa 38.24. “Ik heb lekker gelopen. De trainingen gaan sinds een paar weken eindelijk weer goed. Hopleijk loop ik elke wedstrijd steeds beter en kom ik langzaam weer op niveau.”

Aanstaande donderdag tijdens Hemelvaart staat de Nacht van Groningen voor veel Team 4 Mijl atleten op het programma. Zij zullen hier een 7, 14 of 21.1 kilometer lopen.