Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De 4 mijl is de jaarlijkse seizoensopener voor het team. Op de wedstrijd die naamgever is van ons team waren deritg atleten vertegenwoordigd. Ondanks de voorspellingen waren de omstandigheden op het iets gewijzigde parcours vrij goed voor de atleten.

De opening van het seizoen is voor Marieke Falkmann goed verlopen. Zij eindigde als derde Nederlandse en haalde daarmee voor het eerst het podium in Gronings grootste wedstrijd. Ondanks de goede klassering en de goede tijd, een verbetering van haar beste tijd met meer dan een halve minuut, was Marieke niet helemaal tevreden. "Ik denk dat ik toch iets te hard gestart ben. Het tweede stuk voelde niet zo gemakkelijk meer" aldus Marieke die op 15 seconden van nederlands kampioene Merel de Knegt finishte.

Bij de mannen was zoals verwacht Olfert Molenhuis de sterkste van het team. Hij finishte in 19.37 net iets langzamer dan zijn beste tijd. "Ik vind dat ik iets sneller had moeten zijn, maar het zat er vandaag niet in". Bij de junioren liep Wouter Ploeger in zijn eerste wedstrijd voor het team naar de vijfde plaats. Hij verbeterde zijn eigen beste tijd tot met onder de 21 minuten. De grens die Adriaan Fransen net miste.