Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Marieke Falkmann en Kevin Lek waren namens Team 4 Mijl de enige twee deelnemers aan de Montferland Run in ’s-Heerenberg. Olfert Molenhuis en Adriaan Fransen waren ten tijde van deze wedstrijd te gast in de studio van RTV Noord.

Montferland Run:
Onder koude omstandigheden, met een mager zonnetje vlak voor de start ging Marieke pittig weg en liep op met de 3e keniaanse vrouw. Langzaam wist ze op de heuvels los te komen van de keniaanse. Na 8 kilometer had ze echter wel een dip in de wedstrijd, maar kon zichzelf herpakken en het tempo hoog houden op de stukken naar beneden. De laatste kilometer was knokken om een man van hetzelfde niveau voor te blijven. “Hij wilde waarschijnlijk niet van een meisje verliezen, maar ik kon hem voor blijven en belangrijker nog als 3 overall te finishen. Natuurlijk super gaaf om op het podium te eindigen met twee toplopers!” aldus Marieke, die tevens aangaf tevreden te zijn met haar tijd.
Kevin Lek liep in het begin samen met Marieke, maar moest halverwege de 15km haar toch laten gaan. Kevin liep deze wedstrijd puur als training, aangezien hij nog maar net hersteld was van een fikse griep. “Niet wat ik er van gehoopt had, maar ik wist eigenlijk al dat het geen goede tijd zou worden. Jammer, want ik was bezig met een goede voorbereiding”. Kevin finishte in 56:21.

RTV Noord:
Olfert en Adriaan waren op zondagochtend te gast in de studio van RTV Noord om te vertellen over hun geplande trainingsstage in Kenia.
Het interview op RTV Noord met Olfert Molenhuis, Adriaan Fransen en tevens Grietje Pasma is hier
te beluisteren. (Vanaf ±15 min.)