Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zondagmiddag is Marieke Falkmann als derde en Olfert Molenhuis als vierde geëindigd op de 20 kilometer van Alphen aan de Rijn.

Marieke liep lange tijd in een groepje vrouwen met onder meer Stefanie Bouma. Na 16 kilometer dachten de Groningse meiden: “dit gaat te langzaam”. Het gas ging erop en zij aan zij liepen zij naar de streep. Op de laatste meters in de finishstraat was Marieke net iets sneller (1.12.35 om 1.12.36). Voor Stefanie was deze wedstrijd één van de laatste tests voor haar debuut marathon, later dit voorjaar in Rotterdam.

Voor de Team 4 Mijl mannen Olfert Molenhuis en Adriaan Fransen stond Rotterdam eveneens centraal. Adriaan zal daar debuteren op de klassieke afstand en wilde graag nog wat wedstrijd kilometers opdoen na een trainingsstage in Kenia. Hij liep een zeer sterke solo race en finishte als elfde in een tijd van 1.06.22. Ook de meer gelouterde Olfert zag het als een zeer zinnige toevoeging in zijn voorbereiding. In een zeer gedegen opbouwde race eindigde hij in het veld met veel nationale toplopers als vierde. Zijn tijd was 1.02.48.